• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Safetmade, sertifikalı FPD'yi piyasaya sundu

Safetmade, sertifikalı FPD'yi piyasaya sundu
Safetmade Deniz İnşaat şirketi, ülkemizde henüz sertifikalı olarak üretilmemiş Fall Preventer Device (FPD)'yi ürününü Tip Onay Belgeli olarak piyasaya sundu.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA SERTİFİKALI OLARAK ÜRETİLEN FALL PREVENTER DEVICE (FPD) PİYASAYA ÇIKTI

Konusunda Türkiye ve dünyada birçok ilke imza atmış olan Safetmade Deniz İnşaat şirketi ülkemizde henüz sertifikalı olarak üretilmemiş ve IMO kurallarına göre gemiler tarafından kullanılması MSC. 1327 sayılı sirküler tarafından zorunlu kılınan FPD, Fall Preventer Device İzmir’de bulunan SAFETMADE MARINE PRODUCTS şirketi tarafından üretilerek piyasaya sunuldu.

Değişik tonajlarda 3 çeşit ürünü piyasaya çıkaran firma özellikle test, taşıma, depolama, kaldırma ve kirlilik önleyici ürünler konusunda dünyanın sayılı firmalarından biri konumunda. Bunların yanı sıra Ocak 2013 tarihinde yine bir ilke imza atarak HRU, Hydrostatic Release Unit üreterek piyasaya sunmuş olan firma, bu seferde deniz sektörü için ihtiyaç olan değişik tonajlarda 3 çeşit FPD ürününü piyasaya sundu.

TÜRK LOYDU’NDAN TİP ONAYI ALINDI

Konu ile ilgili Deniz Haber Ajansı’na açıklamada bulunan SAFETMADE MARINE PRODUCTS Şirketi Genel Müdürü Kaptan Ercan Hacıfettahoğlu, 3, 5 ve 10 ton güvenli çalışma yüküne sahip (SWL) üç çeşit Fall Preventer Device piyasaya çıkarmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ürünlerin tümü Türk Loydu tarafından Tip Onay Sertifikası (Type Approval) sahip olup olduğunu belirten Hacıfettahoğlu, bu ürünün henüz dünya denizciliği için yeni bir ürün olması nedeni ile MSC. 1327 kurallarına göre testlerden geçmiş ve Tip Onay Belgesine sahip pek az ürün bulunduğunu kaydetti. Kaptan Ercan Hacıfettahoğlu, ürünün Tip Onay Sertifikası olan bir ilk olduğunu kaydederek, alınan belge ile ürünlerin kurallara uygunluğunun ve dayanıklılığının tescil edildiğinin altını çizdi.

Ürünlerin geçtiği testler:
1. UVA Solar radyasyon testi
2. UVB Solar radyasyon testi,
3. Tuslu sis dayanım testi,
4. Nem ve rutubete dayanım testi,
5. ASTM Oil No1, yağ dayanım testi
6. Kopma testi

SAFETMADE MARINE PRODUCTS Şirketi Genel Müdürü Kaptan Ercan Hacıfettahoğlu Türk Loydu uzmanlarının ve akredite laboratuarların gözetiminde yapılan tüm bu testlerden geçen ürünler yine Türk Loydu tarafından Tip Onay Sertifikası ile belgelendirildiğini ifade ederek, Şunları söyledi; “MSC.1327 sirkülerde Emniyet Faktörü en az 6:1 olması zorunlu tutulan ürünler firmamız tarafından güvenlik ürünleri olması nedeni ile Emniyet Faktörü (SF) 7:1 olarak üretilmiştir. Bu hali ile de ürünlerin yine konusunda dünyada bir ilk olduğunu özelliğini taşımaktadır” dedi.

DÜNYADA BİR KAÇ ÖRNEKTEN BİRİ

Neden 3 Ton, 5 Ton, 10 Ton olarak 3 çeşit ürün üretildiği konusunda ise değişik ihtiyaç ve uygulamalara cevap verebilmek açısından bu ürün çeşitliliğinin de dünyada birkaç örnekten biri olduğu bilgisini veren Ercan Hacıfettahoğlu, kurtarma botlarının daha hafif olmaları nedeni ile daha küçük emniyette ürünlere ihtiyaç duyduğunu ve böylece ihtiyacı olan ürün yerine daha pahalı bir ürünün seçilmesinin önüne geçileceğini söyledi.

Ürünler, polyesterden ve sonsuz sapan şeklinde üretilmiş olup üzerleri de dış etkenlerden daha az etkilenmesi amacı ile bir koruma kılıfı ile kaplandığının altını çizen Genel Müdür Hacıfettahoğlu, ürünleri üzerinde iki adet etiket bulunduğunu kaydetti.

 Etiketlerden biri ürünün teknik bilgilerini mesela, seri numarası, emniyet faktörü, güvenli kullanma tonajı gibi bilgileri içerirken diğeri ise nasıl kullanılacağını ve servise alınma tarihi gibi bilgileri içeriyor. Ayrıca ürünlerin güvenliğinin sağlanması açısından etiket üzerinde bulunan seri numarasının yırtılması, kaybolması veya silinmesi durumunda etiketin bağlandığı yerden ürün içerisine girmiş bir seri numarasından daha eklendiğini bildiren Kaptan Ercan Hacifettahoğlu, bu sayede ürünlerinin her zaman ve her yerden takibinin yapılabileceğini ifade etti.

Ürünlerin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada rağbet gördüğünü ve bununla mutlu olduklarını belirten Kaptan Ercan Hacifettahoğlu daha farklı ve çeşitte ürünle denizcilik piyasasına hizmet etmeye devam edeceklerini bununla birlikte kalitelerinin ise giderek artacağını ama asla kaliteden ödün verilmeyeceğinin, tüm müşteri, dost ve Denizcilik Camiasını katılımcısı oldukları Europort İstanbul 2013 fuarındaki Hall 9 ve B33 nolu standlarında ağırlamaktan mutlu olacaklarını ve ürün kalitelerinin bizzat kendileri tarafından görülmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

fpd_safetmade.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim