• BIST 9645.02
  • Altın 2414.694
  • Dolar 32.5576
  • Euro 34.6845
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 15 °C

Rus savaş gemileri Akdeniz'e yöneldi

Rus savaş gemileri Akdeniz'e yöneldi
Rusya, Suriye'nin vurulduğu anda kendi vatandaşlarını kaçırmak için savaş gemileri göndermeye başladı.

Rusya muhtemel tahliye operasyonunda yer alacak savaş gemilerini Akdeniz'e gönderiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı iki Rus vatandaşının kaçırılmasının ardından, Suriye'ye seyahat edilmemesi konusunda vatandaşlarını uyardı.

RUS DIŞİŞLERİNDEN SURİYE'YE GİTMEYİN UYARISI

Bakanlığın internet sayfasından yapılan açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığı bir kez daha güçlü bir şekilde tüm Rusya vatandaşlarının iç çatışmaların devam ettiği Suriye'ye gitmemeleri konusunda uyarıyor." ifadeleri yer aldı.

Rusya'nın Baltık Filosu'na ait bir grup savaş gemisi ve yardımcı gemiler ise Suriye sahillerine doğru yola çıktı. Baltık Filosu kaynakları Interfax'a yaptığı açıklamada, "Rus savaş gemileri Yaroslav, Kaliningrad, Aleksandr Şabalin, tanker Lena ve diğer yardımcı gemilerle birlikte Suriye sahillerine doğru yola çıktı. Muhtemel bir tahliye durumunda görev alacak." dedi.

Kaynak açıklamasında, "Hazırlıklar çok hızlı bir şekilde gerçekleştirildi. Çok donanımlı olarak yola çıkılıyor. Konu ile ilgili bilgi sadece birkaç gün önce geldi. Dönüşle ilgili ise henüz bir bilgi yok. Suriye'de ki gelişmelere bağlı olacak. Bir kısım gemiler tahliye edilen Rusya vatandaşlarını Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun yer aldığı Sivastopol deniz üssüne getirilecek." ifadelerini kullandı.

Yeni yola çıkan savaş gemilerinin Akdeniz'de bulunan Karadeniz Filosu'na ait gemilerden görevi devralacakları da gelen bilgiler arasında.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov daha önce yaptığı açıklamada, Suriye'de bulunan Rusya vatandaşlarının muhtemel tahliyesi ile ilgili plan hazırladıklarını söylemişti. Bogdanov, "Biz bugün tahliye hazırlık çalışmaları ile meşgul oluyoruz. Vatandaşlarımızın bulundukları yerleri tespit ediyoruz. Konsolosluk kayıtlarına göre bu rakam binlerce. Bunlar Rus bayanlar ile ortak ailelerden olan çocukları. Bunların yarısı muhalefeti destekliyor. Bunların çoğunluğu kayıtlı değil. Bunun dışında Moskova'ya gelen Suriye muhalif heyetinden Rus pasaportu taşıyan insanlar da var." bilgisini vermişti.

Rusya Şam Büyükelçiliği kayıtlarına göre Suriye'de 5 bin 300 civarında Rusya vatandaşı bulunuyor. Resmi olmayan rakamlara göre ise Suriye'de 25 bin Rusya vatandaşı yaşıyor.

Rusya Şam Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Sergey Markov, "Acil bir tahliye operasyonu henüz gündemde değil. Ancak, Suriye'den ayrılmak isteyen tüm Rusya vatandaşlarına büyükelçiliğimiz gerekli desteği sağlayacak." demişti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim