• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 10 °C

Org. Başbuğ'a müebbet hapis istendi

Org. Başbuğ'a müebbet hapis istendi
Ergenekon Davası'nda sona geliniyor. Savcı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için ağırlaştırılmış müebbet hapis, "örgüt yöneticiliğinden" ise beraat istedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 281. duruşmasında savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

Ergenekon Davası'nda sona geliniyor. İddia makamı savcılar bugünkü duruşmada 2271 sayfadan oluşan mütalaalarını mahkemeye sundu. Mütaalada ''Ergenekon örgütünün sabit olduğu tespit edilmiştir'' denildi. Savcı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için ağırlaştırılmış müebbet hapis, "örgüt yöneticiliğinden" ise beraat istedi.

Eski GenelkurmayBaşkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHPmilletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı “Ergenekon” davasının 281. duruşmasında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, davayla ilgili, esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını bildirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmada Pekgüzel, mahkemeye sunduğu mütalaasında, “Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır” ifadesine yer verdi.

Savcı Pekgüzel, 2 bin 271 sayfadan oluşan mütalaayı, özetleyerek okuyor.

SAVCI MÜTAALASINI VERDİ

Davada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, 67'si tutuklu 275 sanıkla ilgili esas hakkındaki mütalaayı tamamladıklarını belirterek, mahkemeye sundu. Mütaalada ''Ergenekon örgütünün sabit olduğu tespit edilmiştir'' denildi.

Savcı, Ümraniye'de bombaların bulunduğu evde oturan Ali Yiğit'in ve Danıştay saldırısıyla ilgili Süleyman Esen ile Salih Kunter'in beraatini istedi.

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında aralarında Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek, Ali Yasak, Emin Şirin, Güler Kömürcü Öztürk ve Tanju Güvendiren'in de bulunduğu 96 sanığın “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

BAŞBUĞ'A MÜEBBET İSTENDİ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Orgeneral Nusret Taşdeler, Orgeneral Hurşit Tolon ve gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 10 sanık hakkında "Hükümetin cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen ya da tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Savcı, 10 sanık hakkında "örgüt yöneticiliğinden" ise beraat istedi.

DALAN VE ÇÖMEZ'İN DOSYASI AYRILDI

Bedrettin Dalan ve Turan Çömez'in de aralarında bulunduğu 5 firari sanığın dosyasının ayrılması istendi Bu arada duruşmada mütalaa okunurken tartışmalar çıktı. Avukatlar taleplerinin karara bağlanmasını istedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim