• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

ODTÜ Deniz Bilimleri Kış Okulu açtı

ODTÜ Deniz Bilimleri Kış Okulu açtı
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, gençlere denizciliği ve deniz bilimini sevdirmek amacıyla Deniz Bilimleri Kış Okulu açtı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, gençlere denizciliği ve deniz bilimini sevdirmek amacıyla Deniz Bilimleri Kış Okulu açtı.

Erdemli ilçesine bağlı Limonlu yerleşkesindeki enstitü binasında açılan kış okuluna, üniversitenin fen ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören 12 lisans öğrencisi katıldı.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, açılışta yaptığı konuşmada, Deniz Bilimleri Kış Okulu'nun öğrencilere deniz bilimlerini tanıtmak ve enstitüde gerçekleştirilen araştırmalar hakkında bilgi vermek için açıldığını ifade etti.

Kış okulunda öğrencilere, deniz bilimlerinin fizik, kimya, jeoloji ve biyolojiyi kapsayan temel konularında eğitimlerin verileceğini belirten Kıdeyş, ayrıca öğrencilere, lisansüstü eğitim olanaklarını ve geleceklerini belirlemeleri konularında araştırma yapabilecekleri yeni alanların tanıtılacağını kaydetti.

Bir hafta sürecek olan kış okulunda ODTÜ Deniz Biyolojisi ve Balıkçılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zahit Uysal ile Fiziksel Oşinografi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Emin Özsoy eğitim verecek.

Öğrenciler, teorik eğitimin yanı sıra Bilim-2 Gemisi ile denize açılarak pratik eğitim de alacak.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
25 Ocak 2013 Cuma 09:57
ODTÜ Deniz Bilimleri
Sayın Deniz Adamı,merak ettim sordum, siz de bilgi verdiniz öğrendim, teşekkür ederim. Amacım kuruluşu tanıtmaktı, yararlı oldu sanıyorum. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com
24.133.106.74
Deniz Adamı
24 Ocak 2013 Perşembe 17:15
Deniz Bilimleri
Sn. Akdoğan, herşeye yorum gönderiyorsunuz. Deniz Bilimleri bambaşka bir alan. Sizin konularınız ile alakası yok. Denizcilik ile Deniz Bilimlerini karıştırmayın. Her konunun her formatta eğitimi olur. On günlük eğitim de olur. Beş yıllık eğitim de olur. Yerine göre.ODTÜ Erdemli Deniz Bilimlerinin araştırma konularını biliyor musunuz ? Orası kaptan yetiştirmiyor.
78.189.180.121
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
24 Ocak 2013 Perşembe 11:15
ODTÜ deniz kış okulu
Deniz bilimlerini öğretmek için kış okulu yeterli olur mu? Aslında konuyu da yani nasıl bir eğitim olacağını pek iyi anlamış da değilim. Öğrencilere web sayfamda down load yapılmış kitaplarım yararlı olur düşüncesindeyim. Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com
176.240.123.151
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim