• BIST 9019.57
  • Altın 4152.823
  • Dolar 39.1557
  • Euro 44.472
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 26 °C

Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda mı?

Nuh'un gemisi Cudi Dağı'nda mı?
Cudi Dağı’nda fosilleşmiş parçalarla birkaç bin yıllık zeytin ağaçlarına rastlandığını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bu ipuçları geminin burada olabileceğini gösteriyor'' dedi.

Nuh’un kayıp gemisinin Cudi’de olabileceği iddiası heyecan yarattı. Cudi Dağı’nda fosilleşmiş parçalarla birkaç bin yıllık zeytin ağaçlarına rastlandığını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bu ipuçları geminin burada olabileceğini gösteriyor'' dedi.

Dünyayı ayağa kaldıracak gelişmeyi anlatan Bakan Günay, “Efsanede kuşların gemiye ağızlarında zeytin getirdiği söylenir. Hem bu yüzden hem de yüksek bir tepe olduğu için Cudi’deki çalışmalara yöneliyoruz. Vali de arkeologların bilimsel çalışmalarına göre geminin burada olabileceğini söyledi'' diye konuştu.

Nuh’un Gemisi’nin nerede olduğuyla ilgili ilk yazılı eserler M.Ö 5. yüzyıla kadar dayanıyor. M.S 13. yüzyılda tarihçi İbn-i El-Mid, Roma İmparatoru Heraklius’un Nuh’un Gemisi’ni ve şehrini görmek için Cudi Dağı’na tırmanmak istediğini kaydediyor.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim