• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Mubariz İbrahimov gemisi denize indirildi

Mubariz İbrahimov gemisi denize indirildi
Yalova'daki Beşiktaş Tersanesi'nde 4 ayda yapımı tamamlanan Mubariz İbrahimov adlı petrol tankeri, düzenlenen törenle denize indirildi.

Mubariz İbrahimov gemisi denize indirildi

Yalova'daki Beşiktaş Tersanesi'nde 4 ayda yapımı tamamlanan Mubariz İbrahimov adlı petrol tankeri, düzenlenen törenle denize indirildi.

Palmali Denizcilik Grubu'nun sipariş ettiği 10 petrol tankerinden ilki olan gemiye, Azerbaycan Milli Kahramanı Mubariz İbrahimov'un adı verildi. Törende gözyaşlarını tutamayan Şehit Mubariz İbrahimov'un babası Ağakerim İbrahimov, “O vatanını ve Allah'ını seven bir çocuktu. Her şeyi biliyordu, öleceğini de. Ama çok çok inanıyorum ki, Mubariz'in adı daima yaşayacak” dedi.

Mubariz Mansimov’un sahibi olduğu Palmali Denizcilik Grubu'nun Beşiktaş Tersanesi'ne sipariş ettiği 10 petrol tankerlerinin ilki, 7 bin dwt'luk Mubariz İbrahimov bugün törenle denize indirildi. Geçen Haziran ayında Ermeniler tarafından öldürülen ‘Azerbaycan Şehidi' Mubariz İbrahimov'un adının verildiği geminin denize indirilmesi törenine Beşiktaş Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Palmali Denizcilik Grubu Başkanı Mubariz Mansimov, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Azeri Şehidi Mubariz İbrahimov'un annesi Şamama İbrahimov, babası Ağakerim İbrahimov ve kardeşleri Behruz ile Marif İbrahimov katıldı.

Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, İbrahimov’un Türk Milleti'ne has çok önemli kahramanlık gösterdiğini ailesinin de yaşadıkları acıya rağmen ‘Vatan sağ olsun’ diyerek örnek olduklarını söyledi. İbrahimov’un şehit olduğunu, ancak dünyaya da bir mesaj verdiğini belirten Sultanoğlu, “Bu vatan asla basılmaz. O bildirdi ki Azerbaycan halkı basılmaz. Azerbaycan'da Mubariz gibi binlerce, onbinlerce gencimiz bugün de topraklarımızı azat etme kararındadır. Biz ne kadar hümanist halk olsak da savaş istemesek de barış yolu ile bütün hudut korumalarına uygun olarak Azerbaycan topraklarını sonsuza kadar koruyacağız” dedi. Başkonsolos Sultanoğlu, Azeri şehidinin adının gemiye verilmesinden dolayı büyük gurur duyduğunu, bu olayın iki ülke arasındaki kardeşliği bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Hiç kimsenin bu iki milleti bir birine düşüremeyeceğini belirten Sultanoğlu, şöyle devam etti:

“Hiç kimsenin de bunu gücü yetmez. Bizim hem ön, hem de arka cephede Mubarizlerimiz vardır. O da millettir. Burada bulunmamızın nedeni çok gurur verici. Birazdan bu gemi denize indirilecek ve tüm dünyayı dolaşacak. Ordumuz güçlüdür, ordumuz topraklarımızı işgalden azat etmeye yetecek bir ordudur. Bu yakın zamanlarda herkes bilsin ki Mubariz gibi kahramanlarımızın kanı yerde kalmayacak. Ya hoşlukla, ya da istedikleri gibi Azerbaycan toprakları işgalden kurtarılacak. Mubariz'in adını taşıyan gemi engin sularda seyredecek. Yaşasın Azerbaycan, yaşasın Türkiye. Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ve yaşasın Türk dünyasının Mubariz gibi kahraman evlatları.”

Konuşmaların ardından Mubariz İbrahimov’un annesi Şamama ile babası Ağakerim İbrahimov oğullarının adının verildiği gemiyi kurdeleyi alkışlar arasında keserek, denize indirdi. Bu sırada İbrahimov ailesi gözyaşlarını tutamadı. Beşiktaş Tersanesi tarafından yaptırılan ve 16 milyon dolara mal olan Mubariz İbrahimov petrol tankerinin 7 bin dwt'luk. Boyu 139 metre 95 santimetre olan geminin eni ise 16 metre 60 santimetre. Yaklaşık 4 ayda bitirilen gemi Palmali Denizcilik Şirketler Grubu'nun Beşiktaş Tersanesi’ne sipariş ettiği 10 gemiden ilki olma özelliğini taşıyor.

MUBARİZ İBRAHİMOV KİMDİR?

Mübariz İbrahimov, 7 Şubat 1988 tarihinde Azerbaycan'ın Bilesuvar İlçesi Aliabad Köyü'nde doğdu. 1994 yılında Aliabad Köyü Şehit M.Piriyev İlkokulu'nda eğitimine başlayan İbrahimov, 2005 yılında orta öğretimini tamamladı ve aynı yıl askere alındı. Askeri hizmetini Azerbaycan İçişleri Bakanlığına bağlı Özel Kuvvetler Birliği'nde sürdürdü. 2007 yılında askeri hizmetini Çavuş rütbesiyle tamamladı. Bir süre sivil işlerde çalıştıktan sonra 2009 yılının Ağustos ayında Uzman Çavuş rütbesiyle orduya katıldı. Daha sonra kendi isteğiyle Azerbaycan’ın Karabağ cephe bölgesindeki askeri birliklerden birine atandı. 19 Haziran 2010 tarihinde saat 23.30 sıralarında Çavuş Mübariz İbrahimov tek başına iki ordu arasındaki 1 kilometrelik mayın döşenmiş cephe hattını geçerek düşman birliklerinin yerleştiği tarafa geçti. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin beklemediği anda çok sayıda asker ve subayı öldürdü. Daha sonra Ermeni askerlerin kendi silahlarını kullanarak 5 saat boyunca çatışırken sabah saatlerinde vuruldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Uzman Çavuşu Mübariz Ağakerim oğlu İbrahimov’a ‘Azerbaycan’ın Ulusal Kahramanı' unvanının (ölümünden sonra) verilmesi hakkında kararını onayladı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Onur Birsel
28 Mayıs 2011 Cumartesi 21:58
Uyanın ey Türk Milleti !!!
Türk’ün düşmanı bilsin ki! Biz bir ölsek siz 1000 öleceksiniz. Kardeşim Mübariz bunu birkez daha size gösterdi.

Böyle aslan gibi, dağlar gibi yüreği doğuran, yetiştiren anasının, babasının ellerinden öperim. Sakın üzülmeyin, bende Türkiye’de yaşayan bir evladınızım. Canım size Türk kardeşlerime feda olsun. Kardeşim Mübarizi asla unutmayacağım. İnşallah intikamını alacağımız günler gelecek. Rabbim mekanını cennetin en güzelinden eylesin.

Buradan bizi Türkiye’de yönetenlere de hakkımı haram ediyorum. Türk birliğini kuramadıkları ve bizi bizden ayrı ettikleri için.
188.38.66.218
Cavid Nuruzade
28 Ocak 2011 Cuma 21:54
UNUDULMAZ!!!!
MUBARİZ İBRAHİMOV BİZİM OGLUMUZDUR!!!! FEXRİMİZDİR!!!!!
ERMENİ QULDURLARİNA TURKUN KİM OLDUGU VE NEYE QADİR OLDUGUNU SUBUT ETDİ!!!!!!
91.191.195.188
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim