• BIST 9556.17
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 27 °C

Mersin Port'ta işçiler vinçleri işgal etti

Mersin Port'ta işçiler vinçleri işgal etti
Uluslararası Mersin Limanı'nda (MIP) işçi eylemi nedeniyle işler durdu. Dün vinçlerin tepesine çıkan 150 kadar işçinin bütün ikna çabalarına rağmen aşağıya inmediği belirtildi.

Uluslararası Mersin Limanı'nda (MIP) işçi eylemi nedeniyle işler durdu. Dün vinçlerin tepesine çıkan 150 kadar işçinin bütün ikna çabalarına rağmen aşağıya inmediği belirtildi.

Uluslararası Mersin Limanı'nda (MIP) işçi eylemi nedeniyle işler durdu. Dün vinçlerin tepesine çıkan 150 kadar işçinin bütün ikna çabalarına rağmen aşağıya inmediği belirtildi. İşçilerin yanlarına kimseyi yaklaştırmadığı için yükleme boşaltma işi yapan vinçlerin çalışmadığı kaydedildi. Limandaki diğer işçilerin de liman yönetimi tarafından içeri alınmadığı öne sürüldü. İşçilerin limanın A kapısı önündeki eylemi sürerken, sivil toplum örgütleri de çalışanlara destek verdi. Liman İş Genel Başkanı Önder Avcı 1 Ocak itibariyle başladıkları toplu iş görüşmelerinin 60 gün içerisinde bitmesi gerektiğini hatırlattı. İşverenin bu süreyi kullanmadığını iddia eden Avcı, 44. günde uzlaşmazlık raporunu tutarak arabulucuya gittiğini kaydetti.

Arabulucuda gün beklerken 34 arkadaşlarının işten atıldığını ifade eden Avcı, "Hafta tatilinde veya raporlu olan, evinde yatan arkadaşlarımı dahi suçluymuş gibi işten atıldı. Süreç o gün bu gün tıkandı." dedi.

Arkadaşlarının işe dönmesi halinde toplu sözleşmenin bir şekilde çözülebileceğini anlatan Avcı, şöyle devam etti: "Biz sadece yönetimden iş güvencesi istiyoruz. Toplu sözleşmede ilk maddelerimizden bir tanesi bu. Bu madde üzerinde anlaşırsak atılan işçi arkadaşlarımız da işe dönerse, zaten burada böyle bir şey söz konusu olmayacak. Ama işveren buna yanaşmadığı gibi şu anda bin 600 kişinin iş akdini feshetmiş. Kaçak işçi getirerek limancılığı bilmeyen insanları şu anda içeride çalıştırıyor. Bu insanlar bir iş kazası geçirirse bunun sorumlusu bu işe onay verdiği için validir, liman yönetimidir."

Dün saat 16.00 itibariyle 4 sınır kapısını liman yönetimi tarafından kapatıldığını öne süren Avcı şunları kaydetti: "Biz limana girmek istiyoruz çalışmak istiyoruz, arkadaşlarımızın bir tanesi limana sokulmuyor. Ama içeride kayıt dışı işçi çalıştırılıyor. Arkadaşlarımızın bazıları vinçlerin tepesinde, ihtiyaçlarını iletmeye çalışıyoruz buna engel olunuyor. 160 arkadaşımız dünden beri vinçlerin tepesinde direnişteler. Bin 600 tane insan işinden olmuştur. Ekmeğinin peşine düşmüştür. Ekmeğini eline alana kadar burada direnecek. Biz alanlardayız, liman kapısındayız. İşe girene kadar her türlü eylemde bulunacağız."

İşçileri ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise sorunların çözümü noktasında elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

mersin_port.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Rasim Taşkın
05 Nisan 2013 Cuma 09:16
MIP
Verin kardeşim insanların hakkını yazık gunah
88.250.123.59
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim