• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Lojistik üsler bugün masaya yatırılıyor

Lojistik üsler bugün masaya yatırılıyor
Dünyada ve Türkiye'de en çok büyüyecek 3 ana sektörden biri olması beklenen lojistik konusu, Erciyes Üniversitesi Lojistik Bölümü tarafından düzenlenen konferansta ele alınacak.

Önümüzdeki süreçte, dünyada ve Türkiye'de en çok büyüyecek 3 ana sektörden biri olması beklenen lojistik konusu, Erciyes Üniversitesi Lojistik Bölümü tarafından düzenlenen konferansta ele alınacak.

Globalleşme süreciyle birlikte teknoloji, iletişim ve ticaret alanında ekonomilerin birbirlerine entegre hale geldiği ve bu durumun malların güvenli bir şekilde ulaştırılmasını önemli hale getirdiği ifade edildi. Konunun uzmanları, bunun kavramsal ifadesi olan lojistiğin, bir malın doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, en yüksek kalitede, en güvenli bir biçimde ve uygun maliyetlerle bulundurulması olarak tanımlanabileceğini söyledi.

Günümüzde üretici işletmelerin ana faaliyetleri dışında kalan 'tedarik, taşıma, depolama, elleçleme, paketleme, stok, dağıtım' gibi birçok aşamayı başka firmalara yaptırdığını belirten uzmanlar, üreticilerin ana üretim konularıyla ilgilendiğini ifade ederek, "Bu kapsamda lojistik sektörünün, önümüzdeki süreçte dünyada ve ülkemizde en çok büyüyecek 3 ana sektörden biri olması beklenmekte olup, günümüzde bu sektöre ilişkin veriler de bunu desteklemektedir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin doğu ile batı arasında 600 milyar dolarlık mal hareketinin geçiş noktasında bulunduğunu bildiren uzmanlar; ülkenin karayolları, demiryolları, üç tarafını çevreleyen denizleri, havalimanları ve dağıtım merkezleri ile Avrasya ticaretinin merkezinde, Batı Avrupa, Balkanlar, Karadeniz, Kafkasya, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'nun bağlantı merkezi konumunda yer aldığını kaydetti. Bir ülkenin lojistik merkez olabilmesi için ulaştırma güzergahlarında yer almasının oldukça önemli olduğunu ifade eden uzmanlar, "Bu konuda ülkeler birbirleri ile ciddi rekabet içinde. Tüm lojistik faaliyetler, rekabetle beraber lojistik üslerin (köyler) doğmasına sebep olmuştur. Gelişmiş ülkeler bu alanda önemli mesafeler almıştır" dedi.

Uzmanlar, Türkiye'nin sahip olduğu stratejik konum sayesinde bu coğrafyanın en önemli ve değerli lojistik üssü olma potansiyeline sahip olduğunu ve bu potansiyelin bir an önce hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kayseri'de lojistik üs (köy) kurulmasının, sanayi ile birlikte şehrin gelişmesinin en önemli itici gücü olacağını belirten uzmanlar, bu sebeple Erciyes Üniversitesi Lojistik Bölümü olarak, konunun önemini sektör ve kamuoyu ile paylaşmak ve konu hakkında tartışma ortamı oluşturmak için sektör temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı konferans düzenlendiğini duyurdu.

Bugün (9 Mayıs Perşembe günü) gerçekleşecek konferansa; Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Özel Lojistik Üs Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bezginli ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Bamyacı konuşmacı olarak katılıyor.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim