• BIST 9019.57
  • Altın 4182.289
  • Dolar 39.2476
  • Euro 44.4796
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Kumport Limanı'nda şoförler eylem yaptı

Kumport Limanı'nda şoförler eylem yaptı
İstanbul'da Ambarlı Gümrük Kumport Limanı'nda gemilerdeki konteynerlerin TIR'larına yüklenmesini saatlerce beklediklerini belirten TIR şoförleri, eylem yaptı.

Kumport Limanı'nda şoförler eylem yaptı

İstanbul'da Ambarlı Gümrük Kumport Limanı'nda gemilerdeki konteynerlerin TIR'larına yüklenmesini saatlerce beklediklerini belirten TIR şoförleri, eylem yaptı. TIR'ların kilometrelerce kuyruk oluşturduğu limanın önünde kısa süreli yol kapatan şoförler, polislerin araya girmesiyle eylemlerine son verdi.

Kumport Limanı'nda işlemlerin yavaş yapıldığı için sıranın kendilerine gelmesini saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını ileri süren yüzlerce TIR şoförü, eylem yaptı. İşlemlerin geç yapılmasının en büyük katının uzayıp giden TIR kuyrukları olduğunu iddia eden sürücüler, caddeyi araç trafiğine kapattı. Bununla yetinmeyen TIR şoförleri limanın girişine doğru yürüyüşe geçti. Şoförler, basın mensuplarının görüntü almasını engelleyen özel güvenlikçilerle de tartıştı. Polis memurları, eylemci kamyon sürücülerini ikna etmek için uzun süre dil döktü. Kamyoncuları eylemlerine son vermeye davet eden polis memurları, sürücülerin ısrarı karşısında 3 sürücüyü de yanlarına alarak, liman yetkilileriyle görüşmeye gitti. Yüzlerce kamyoncu liman dışında görüşmenin tamamlanmasını 30 dakika kadar bekledi.

Görevlileri keyfi uygulamalar yapmakla suçlayan şoförler, limana girişlerde rüşvet çarkının işlediğini iddia etti. Saat 11.00'dan beri beklediğini ifade eden sürücülerden Rıza Bilgici, "Sabaha kadar konteynırı boşaltma derdindeyiz. Açız. Şu anda en az 200 araç sırada bekliyor. Sebep olarak sistem bozuk diyorlar. Her gün aynı çileyi çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık yarım saatin ardından anlaşmaya varan kamyoncular adına konuşan Ahmet Ergen, liman yetkililerinin kendilerini oyaladığını ileri sürdü. Yetkililerin gümrüklü sahanın inşa edilmesi sebebiyle TIR'ların limana alınmadığını söylediğini ifade eden Ergen, "Bizi başlarından savmak için bunu yapıyorlar. Pazartesi günü geliyoruz ve emniyet müdürünün yanına gidip ortak bir çözüm bulmaya çalışacağız" diye konuştu. Eylemin ardından TIR sürücüleri olaysız dağıldı.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
veysel daldaban
12 Temmuz 2011 Salı 00:01
şöförler ve medeniyet
Bir önceki yorumumda Türkiyede acilen bir medeniyet ve şehirlilik semineri düzenlenmeli diye yazdım.
Alın;bir örnek de bu tır sürücüleri meselesidir.
Biz türkler,yani;şehirli ve medeni dünyaya erişememiş bizler,limanı kurarız.fabrikalar,antrepolar yaparız.Şehirlerarası ulaşım istasyonlarımız olur.Ama,buralarda bekleyecek,gelip geçecek insanlara insani-medeni ihtiyaçlarını giderecek imkanlar hazırlamayız.Aklımıza gelmez.Çöp toplamayız.Bu yerlerde estetik bir tabiat (peysaj) düzenlenmsi bizi ilgilendirmez.O bekleyen veya gelip geçen insanların bir canı olduğu,duygu ve hasret taşıdıkları,huzura ihtiyaçları olduğu biz Türklerin aklına gelmez.Gelmez.Çünkü;bu işler medenileşmiş(Haz.Muhammed buna Medinelileşme diyor,Mekkelilere karşı!)-şehirlileşmiş insanların aklına gelir.Saygılarımla (Not:Şehirlerarası otobüs ve tren istasyonlarındaki kısmen yapılmış tertip ve düzen Avrupalının bastırması ile son 20-30 senenin içindedir)
88.242.100.154
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim