Koramiral Deniz Cora adliyeye getirildi
İkinci ''Amirallere suikast girişimi'' davası kapsamında tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi'nden, cezaevine ait bir ring aracıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Koramiral Cora, burada tutuklu ve tutuklu yakınlarının giriş yaptığı kapıdan içeri alındı.
Avukatı Naim Karakaya'nın eşlik ettiği Cora'nın, ''Balyoz Planı'' soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet savcısı Hüseyin Ayar tarafından ifadesine başvurulması bekleniyor.
İkinci ''Amirallere suikast girişimi'' davası kapsamında 12 Ağustos'ta hakkında yakalama emri çıkarılan Deniz Cora, çıkarıldığı İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bu emrin yüzüne okunmasının ardından 22 Ağustos'ta tutuklanmıştı. Aynı davanın diğer sanığı olan Kurmay Albay Ümit Metin de soruşturma kapsamında 27 Mayıs'ta tutuklanmıştı.
''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında özel yetkili ağır ceza nöbetçi mahkemelerince şu güne kadar, Korgeneraller Korcan Pulatsü, Ziya Güler, Rıdvan Ulugüler ve Abdullah Can Erenoğlu, Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Tümamiral Mücahit Şişlioğlu, emekli Korgeneral Rasim Arslan, HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Yarman ve İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ''Şantaj ve askeri casusluk'' davasının tutuklu sanığı emekli Yarbay Seyfettin Alevcan'ın da aralarında bulunduğu 52 şüpheli tutuklandı.