• BIST 9524.59
  • Altın 2488.161
  • Dolar 32.533
  • Euro 34.6453
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 16 °C

Kıyı Emniyeti neden o botu gönderdi?

Kıyı Emniyeti neden o botu gönderdi?
Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bugünkü köşesinde Kıyı Emniyeti'nden gelen bir e-postayı köşesine taşıdı ve batan botun kurtarma botu olmadığın, o botun gönderilme sebebini sordu.

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı bugünkü köşesinde Kıyı Emniyeti'nden gelen bir e-postayı köşesine taşıdı ve  batan botun kurtarma botu olmadığın, o botun gönderilme sebebini sordu.

İşte Altaylı'nın yazı:

"Bir  arama kurtarma teknesinin batması ve çok sayıda arama kurtarma personelinin ölümüyle ilgili yazdığım yazı üzerine Kıyı Emniyeti çalışanlarından bir e-posta geldi. Aynen aktarıyorum:

"Sahil Güvenlik'te çalışan bir personelim. İsmim sizde kalsın lütfen. Bugünkü yazınız teorik olarak gerçekten çok doğru. Fakat ne yazık ki, yaşanılan rezaleti tam anlamıyla analiz etmiyor. Arama kurtarma operasyonunda amaç kazazedeye en çabuk, emniyetli yoldan ulaşmak, ilk müdahaleyi yaparak en yakın sağlık kuruluşuna nakletmektir. Kazanın hangi hava ve deniz şartlarında olacağı öngörülemez. Sütliman bir havada da tekne kazası olabilir, geçen sene olduğu gibi gayet sakin bir havada Boğaz'a helikopter de düşebilir veya geçen gün olduğu üzere güçlü bir fırtınada gemi de batabilir.

İşin özü rüzgâr, deniz, operasyon mevkii, kazanın detayı gibi verileri değerlendirerek olaya nasıl, hangi ekipmanla müdahale edileceğine karar vermektir.

Bu operasyonları Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yürütmektedir. Bu kurumlarda değişik özelliklerde ve sınıflarda birçok yüzer ve hava unsuru bulunmaktadır. Kazaya maruz kalan Kıyı Emniyet botu süratli, manevra kabiliyeti yüksek, stabil sınıfta bir bottur. Bu tip bir fırtınada belki seyir yapabilir fakat arama kurtarma operasyonu yapamaz. Dalga boyunun 8-9 metre olduğu denizde bu tip bir bot dümen dinlemez hassas manevra yapamaz. Batmış olan geminin battığı mevkiye hasbelkader ulaşabildiğini düşünelim. Bu deniz durumunda sürekli baş-kıç sallanan köprüüstünün deniz seviyesinden 3 metre yüksek olduğu bir botta mürettebatın görüşü fevkalede düşüktür, hatta oturmakta, ayakta durmakta dahi zorlanır. Deniz yüzeyini tarayamazlar. Bu tip durumlarda kazazedenin fark edilemeyip bot pervanesine takılarak feci şekilde can verdiği hadiseler yaşanmıştır.

Devamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/801326-esad-venezuellaya-iltica-hazirliginda

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
KIYI EMNİYET ÇALIŞANIYIM
17 Aralık 2012 Pazartesi 10:31
BABANMI KURTARDI 4 KİŞİ SAHİL GÜVENLİKL
SAHİL GÜVENLİK ÇALIŞANI NA SORUYORUM OLAYDAN BİR KAC SAAT ÖNCE BATAN GEMİDEN AYNI BOTLA DÖRT KİŞİYİ KURTARDIK ONLARI BABAN KURTARMADI KUSURA BAKMA SİZİN BİZ DÖRT BEŞ HAVADAN SONRA CIKAMADIĞINIZIDA BİLİYORUZ MANEVRA KABİLİYETİ KISITLI DİYOSUN O HAVADA DOĞRUDUR FAKAT BİZ ASLANLAR GİBİ O HAVADA 4 KİŞYİ SAĞ KURTARDIK SAYGILARIMLA
78.188.180.205
BEN ÇALIŞANIM
17 Aralık 2012 Pazartesi 10:21
BİR ÇOK OPERASYONA KATILDIM
BEN ÇALIŞAN OLARAK SAYISIZ OPERASYONLARA KATILDIM VE BÜTÜN OPERASYONLAR BAŞARILI BİRŞEKİLLE YAPILMIŞ OLUP ÇAN KURTARILMIŞTIR BİZİM İŞİMZDE BU OTURARAK YORUM YAPILMAZ SAYIN ALTAYLI VE BASIN BUYURUN DENİZE
78.188.180.205
bir denızci
14 Aralık 2012 Cuma 15:54
gerçekleri göz ardı etmeme adına
liman taşları içinde bulunan şehid arkadaşlarımızın bulunma ve çıkarılması esnasında sonrasında akut orada degildi bilginize
88.251.90.181
turhan bilgiler
11 Aralık 2012 Salı 10:47
mendirek ustundekiler
bu deniz sartlarinda , mendirek uzerine gelenler de onemli bir risk icindedir. olmadik bir deniz gelir ki tamamini supurebilirdi. simdi bundan sonra diyeceklerr ki su siddette ruzgardan fazla firtinada, denize cikilmayacaktir.sorun da boylece cozulmus olacak, giden gittigi ile kalir..
176.237.160.92
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim