• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 15 °C

İtalya'nın tekneleri Kartepe'den gidiyor

İtalya'nın tekneleri Kartepe'den gidiyor
Tekne ve yat pazarında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan ancak 2010 yılında patlak veren krizle birlikte dış pazara açılan İtalya’ya, tekneleri Kartepe’den gidiyor.

Tekne ve yat pazarında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan ancak 2010 yılında patlak veren krizle birlikte dış pazara açılan İtalya’ya, tekneleri Kocaeli Kartepe’den gidiyor. 5 yıldan bu yana çoğunluğu İtalyan 17 müşterisini tekne sahibi yapan Kartepeli Er Marine, üretim kapasitesini arttırmayı hedefliyor

5 YILDA 17 TEKNE

2010 yılından bu yana tüm dünyada patlak veren ekonomik kriz Kartepe’ye yaradı. Tekne ve yat tersaneleri bakımından dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan İtalya’nın da bu krizden etkilenmesiyle birlikte, tekne ve yat üretiminin nabzı ülkemizde, yerel ölçekte ise Kartepe’de atmaya başladı. Yat ve teknede dünya devi İtalya’ya bile tekne ihracatına başlayan Kartepeli Er Marine, 5 yılda 17 tekneyi seyre hazır hale getirerek çoğunluğunu İtalya pazarına göndermeyi başardı.

FİYATLAR DEĞİŞİYOR

5 yıldır Kartepe Köseköy İstasyon Mahallesi Gündüz Sokak ‘ta özel üretim tekneler hazırlayan Er Marine’nin sahibi Ertunç Daşkaya, 3 tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin tekne ve yat kullanma alışkanlığında yerinde saymaya devam ettiğini söylese de, krizle boğuşan tekne imalat devlerinin Türkiye pazarına yönelmesinden son derece memnun. 10 kişilik ekiple birlikte 5 yılda 17 tekneyi seyre hale getiren Er Marine, tasarımı tamamen kendilerine ait 5 ayrı projeyle çalışıyor. Tekne fiyatları ise teknenin büyüklüğüne ve projesine göre 40 bin TL ila 300 bin TL arasında değişiyor.

KÖRFEZ’DEKİ MARİNA EKSİKLİĞİ

Yat ve tekne kullanımının artık lüks olmaktan çıktığını söyleyen Daşkaya, 3 ve 15 metre arasında fiber tekne ürettiklerini, 5 ayrı tasarımın mimari proje, proje uygulama ve montajının tamamen işletmede yapılabildiğini sözlerine ekledi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte İstanbullu iş adamlarının da teknelere yoğun ilgi gösterdiğini ve komşuda birçok iş görüşmesi yaptıklarını söyleyen Er Marine’in bir sonraki hedefi, yıllık 20 olan üretim kapasitesini arttırarak hem iç, hem de dış pazarda daha çok varlık gösterebilmek. İlimizdeki marina eksikliğini de gündeme getiren Daşkaya, özel işletmeli marinaların kente hem ekonomik, hem de İzmit Körfezi’yle kucaklaşma adına çok şey katacağını belirtti.

er_marina.jpg

er_marina1.jpg

er_marina2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim