• BIST 9645.02
  • Altın 2417.719
  • Dolar 32.5718
  • Euro 34.8009
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

İpragaz 'dan LPG dönüşümlü tekne

İpragaz 'dan LPG dönüşümlü tekne
Denizlerin yeni gücü, denizcilerin yeni enerji kaynağı İpragaz Marinegas ile LPG dönüşümü yapılmış ve tüpler için özel kabinli tekne Avrasya Boat Show’da deniz tutkunlarıyla ilk kez bir araya geliyor.

Denizlerin yeni gücü, denizcilerin yeni enerji kaynağı İpragaz Marinegas ile LPG dönüşümü yapılmış ve tüpler için özel kabinli tekne Avrasya Boat Show’da deniz tutkunlarıyla ilk kez bir araya geliyor.

Bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Avrasya Boat Show, Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı bugün kapılarını açtı. 15-24 Şubat 2013 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul'da düzenlenen fuara katılan firmalar arasında yer alan Enma Marine, 15 yılı aşkın süredir denizcilik sektörüne hizmet veren Türkiye’nin öncü markaları arasında yer alıyor. LPG ile çalışan deniz taşıtları için özel tekne kabuğu üreten Enma Marine, 6. Avrasya Boat Show’daki standında sergilediği LPG dönüşümlü Barracuda 550 teknesi ise fuar tarihinde bir ilki gerçekleştiriyor.

LPG tüpüne uygun kabinli şekilde üretimi yapılan Barracuda 550 teknesinin 115 beygirlik motorunun LPG dönüşümü, Prins markalı kit ile yapıldı. Dönüşümü, İpragaz Marinegas tam hizmet noktası olan Ay Otogaz tarafından gerçekleştirilen ve LPG ile çalışan tekne, fuarın ilgi odağı olmaya aday. Teknede kullanılan Selva marka motor ise sıfır motorlarda LPG dönüşümünü garanti kapsamına alıyor.

Tasarruflu olduğu kadar çevreci özelliği ile de dikkat çeken LPG, teknelerde kullanılan diğer fosil yakıtlara göre çok daha az karbonmonoksit ve hidrokarbon içeriyor. Mevcut motor teknolojilerinde petrol türevi yakıtların (motor teknolojilerine göre değişmekle birlikte) yaklaşık yüzde 15’lik bölümü, (hiçbir zaman yüzde yüz yanma gerçekleşemediği için) yanmamış partiküller halinde egzostan dışarıya, denize atılıyor. Ancak, LPG gaz fazında olduğu için motorlarda yakıt olarak kullanılması halinde böyle bir risk bulunmuyor. Ayrıca Türkiye’nin imzalamış olduğu Kyoto protokolünün çevreci yaklaşımına da çok uygun bir sistem olan İpragaz Marinegas, çevre dostu LPG kullanımı sayesinde deniz kirliliğini de engelliyor.

Avrupa’da İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya’da ve başka birçok ülkede kullanılmakta olan Marinegas, güvenilirliği kanıtlanmış bir sistemdir. Marinegas’ın çevreye katkılarının en güzel örneği ise hassas bir yapıya sahip olan Venedik Lagünü’nde görülmektedir. Venedik Lagünü için oluşturulan proje kapsamında, lagündeki teknelerin en az yüzde 20’sinin LPG yakıtlı tekneye dönüştürülmesi hedefleniyor.

Marinegas; tekne tipi, motor gücü ve kullanım şartlarına bağlı olarak, benzine göre yüzde 30 (yüzde 30) mertebesinde tasarruf sağlarken, performansta ise herhangi bir kayba yol açmıyor. İpragaz Marinegas engine, tekne motorunun ihtiyacı olan yüksek miktardaki LPG’yi sisteme tedarik ediyor. İhtiyaca göre 12 ve 24 kg’lik Marinegas engine tüplerinin kullanılabileceği dönüşüm sistemi, içten takmalı (inboard) ve dıştan takmalı (outboard), 4 zamanlı benzinli deniz motorlarına uygulanabiliyor. Tekne, Marinegas sistemine çevrildikten sonra da benzin veya gaz tercihine göre iki yönlü olarak kullanım avantajı da sunuyor. Teknelerin dönüşümü, Avrupa’da uygulanan EN standartlarına uygun TSE onaylı otogaz dönüşüm kit firmaları tarafından gerçekleştiriliyor.

İpragaz Marinegas ürünleri ve Marinegas dönüşümü yapılmış 115 hp gücündeki Barracuda 550 teknesi, Avrasya Boat Show’da, CNR Fuar Merkezi Hall-2’de A-08 numaralı Enma Marine Standı’nda katılımcıların beğenisine sunuluyor.

ipragaz_marinegas-(1).jpg

ipragaz_marinegas-(3).jpg

ipragaz_marinegas-(8).jpg

ipragaz_marinegas-(10).jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim