• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

İnsani tatbikata Yunan tacizi

İnsani tatbikata Yunan tacizi
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Ege Denizi’nin uluslararası sularında gerçekleştirdiği "Deniz Aslanı 2006" arama kurtarma tatbikatına, Yunan savaş uçakları tacizde bulundu.
TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Ege Denizi’nin uluslararası sularında gerçekleştirdiği ‘Deniz Aslanı 2006’ arama kurtarma tatbikatına katılan uçaklar ve helikopterler, Yunan savaş uçakları tarafından taciz edildi.Mehmetçiğin, denizde kazaya uğramış kişilere yönelik arama kurtarma tatbikatı, Ege Denizi’nin Karaburun ile Yunanistan'ın Midilli ve İskiri adaları arasında kalan uluslararası sularında üç safha halinde gerçekleştiriliyor. Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu tarafından sevk ve idare edilen tatbikata Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı ‘Gaziantep’ firkateyni, üç korvet, bir avcı botu, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki arama kurtarma uçağı, üç helikopter ve bir SAT timi katılıyor.
     
YUNAN TACİZİ

Tatbikatın uluslararası sularda kazaya uğrayan ticari geminin mürettebatının kurtarılmasını içeren ilk safhasının başladığı sıralarda, Yunan Hava Kuvvetleri’ne bağlı ‘Mirage’ savaş uçakları arama faaliyetini yapan Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı helikopterler ile uçağı, ‘önleme faaliyetinde’ bulunarak taciz etti.
Yunan savaş uçaklarının tacizinin sürmesi üzerine İzmir’de bulunan Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda ani reaksiyon görevi için hazır tutulan 4 F-16 havalanarak bölgeye intikal etti. Türk jetleri ile Yunan jetleri arasında yaşanan it dalaşı tatbikatın ikinci safhasının sonuna kadar sürdü.
     
KAZAZEDELER KURTARILDI

Türk arama kurtarma bölgesinde kazaya uğramış kişilere yardım etmek amacıyla düzenlenen tatbikat üç safhada gerçekleştiriliyor. Tatbikatın ilk safhasında uluslararası sularda yardım isteyen bir ticari gemiye Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Gaziantep Firkateyni tarafından yardım edildi.
Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı arama kurtarma helikopterleri ve uçağı tarafından kazazedelerin yerinin belirlenmesinin ardından olay yerine hareket eden ‘Gaziantep’ firkateyni, kazadan yaralı olarak kurtarılan iki kişi ve hayatını kaybedenleri temsil eden 10 cansız mankeni denizden çıkartarak yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Firkateynde yapılan ilk müdahalenin ardından kazazedeler helikopterlerle İzmir’de bulunan hastanelere sevk edildi. Tatbikatın ikinci safhasında ise radarda kaybolan bir sivil uçağın düştüğü yer belirlenerek burada bulunan kazazedeler de kurtarılarak gemiye alındı.Üçüncü safhada da tehlike sinyali veren bir ticaret gemisine, Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından yardım edilecek.Arama kurtarma faaliyetleri ile görevli askeri ve sivil kuruluşların koordinasyonunu sağlamayı amaçlayan tatbikata Türk gözlemcilerin yanı sıra ABD, İspanya, Azarbeycan, Masır, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Hırvatistan, Bosna- Hersek, Arnavutluk ve Hindistan’dan 18 yabancı gözlemci de katılıyor.Kaynak:Turan GÜLTEKİN/GAZİANTEP FİRKATEYNİ DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim