• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

İbrahim Şahin'in ismi imzaya açıldı

İbrahim Şahin'in ismi imzaya açıldı
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, TRT Genel Müdürlüğü için Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin'in, isminin imzaya açıldığını açıkladı.
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın yarın imzaya açılacağını söylerken, TRT Genel Müdürlüğü için İbrahim Şahin'in isminin ise Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını açıkladı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çiçek, Terörle Mücadele Yasa Tasarısına ilişkin cumartesi ve pazar günleri de çalışmalar yapıldığını belirtirken, "Bu konuyla ilgili çalışmalar yapılmıştır. Yarın muhtemelen bu tasarı imzaya açılabilecek hale gelecektir. Son değerlendirmeleri de bugün ve yarın yapmış olacağız" dedi.

Tasarıyla ilgili "güvenlik ve özgürlük" dengesini koruma çabası içinde olduklarını anltan Çiçek, Polis Haftası törenleri nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılan törende de yapılan konuşmalarda, hiç kimsenin "özgürlükleri yok ederek güvenlik tesis edelim" görüşünde olmadığını söyledi. Çiçek, "Bu iki ihtiyacın birlikte karşılanması ve belli bir denge içerisinde olması gerekmektedir. Biz bu dengeyi kurarak bu çalışmayı yaptığımız kanatindeyiz" dedi.

Terörün finansmanı konusunun önemine vurgu yapan Çiçek, Mali Suçları Araştırma Kanunu (MASAK) ile ilgili bir düzenleme bulunduğunu söyledi. Çiçek, "Bunların hepsi kara para ile alakalıdır. Terörün finansmanında kullanılan para da esas itibariyle yasa dışı bir paradır, kara paradır. Dolayısıyla bunu Terörle Mücadele Kanunun'da değil, MASAK Kanunu'nda (Mali Suçları Araştırma Kanunu) düzenlenmesi öngörülmüştür" diye konuştu.

Terör olaylarının yasal düzenlemelerle çözümlenemeyeceğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Çiçek, terörün çok boyutlu olduğunu belirtti. Çiçek, hiçbir terör örgütünün dış destek olmadan varlığını sürdüremeyeceğini savunurken şöyle devam etti: "Bunu gözardı ederek terörist faaliyetleri değerlendirmek bence eksik bir değerlendirme olur. Terörle mücadelede, Terörle Mücadele Yasasının sağlayabileceği bir kısım imkanlar var, bir kısım tedbirler şüphesiz vardır. Ama salt bir kanun çıkar bütün bunlar olup biter tarzındaki bir değerlendirme o zaman terörü yeteri kadar kavramamış olmak anlamına gelir. Çünkü onun ne anlama geldiğini çok açık biliyoruz. Bunu en iyi bilen de Türkiye'dir. Tabiyatıyla terörle mücadelenin birden fazla tedbir ihtiyacı var. Bunların başında hiç şüphesiz ceza hukuku anlamında aldığınız tedbirler var. Bunlar yetmiyorsa bunları artırabilirsiniz."

Türkiye'de terör konusunun geçmiş yıllarda "siyaset" malzemesi yapıldığını ileri süren Çiçek, bugün Ankara'da düzenlenen cenaze törenlerinde ortaya konulan protestolarla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Cemil Çiçek, "Bu hükümet gider, biz gelirsek terör biter" söylemlerini çok dinlediğini belirtirken, terörün hedefinin devlet ve devletin anayasal düzeni olduğunu kaydetti. Çiçek, devletin tüm kurumlarının büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde vatandaşlarla el ele vererek bu çabayı sürdürmesi gerektiğine işaret etti.
ŞAHİN'İN İSMİ İMZAYA AÇILDIÇiçek, TRT Genel Müdürlüğü için Bakanlar Kurulu'nda İbrahim Şahin'in isminin imzaya açıldığını açıklarken, afetzedelere ait kredi borcunda yüzde 20 indirim öngören tasarı ile su ürünlerine ilişkin kanun tasarısının Meclis'e sevkedildiğini söyledi. Çiçek ayrıca AB'ye uyum yasaları çerçevesinde çıkarılan yasaların uygulama süreçlerini takip eden Reform İzleme Grubu'nun çalışmalarıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün kurul üyelerine bilgi verdiğini, Gül'ün yarın bu konuyla ilgili bir açıklama yapacağını belirtti.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim