• BIST 10208.86
  • Altın 4314.964
  • Dolar 40.284
  • Euro 46.7866
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 27 °C

Hürmüz Boğazı krizine karşı lojistik sektörü önlemini almalı

Hürmüz Boğazı krizine karşı lojistik sektörü önlemini almalı
Hürmüz Boğazı gibi jeopolitik geçitlerde yaşanabilecek sorunların, sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkilediğini belirten Asset Ocean Freight Denizyolu Müdürü Burak Kerimoğlu deniz taşımacılığı yapan firmalara uyarılarda bulundu.

Asset Ocean Freight Denizyolu Müdürü Burak Kerimoğlu, Hürmüz Boğazı’nda yaşanabilecek krizlerin deniz taşımacılığını olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Firmaların riskleri minimize etmek için alternatif rotalar, dijital takip sistemleri ve proaktif iletişimle hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı.

Asset Ocean Freight Denizyolu Müdürü Burak Kerimoğlu, Hürmüz Boğazı’nın kapanması durumunda atılacak stratejik adımlara dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Stratejik Önlemler ve Risk Yönetimi

Burak Kerimoğlu, Hürmüz Boğazı gibi jeopolitik açıdan hassas geçitlerin kapanmasının sadece yerel değil, küresel boyutta büyük etkileri olabileceği konusunda firmaları uyararak, deniz taşımacılığı yapan işletmelerin önceden planlamalar yapmasının önemine vurgu yaptı. Bu tür geçiş noktalarının kapanmasının küresel tedarik zincirinde ciddi aksamalar yaratabileceğini belirten Kerimoğlu, önceden alacakları önlemlerle risklerin azaltılabileceğini ifade etti.

Öneriler ve Alınacak Önlemler

Firmaların risklere karşı hazırlıklı olmalarının önemini vurgulayan Kerimoğlu, “Alternatif liman ve rotaların değerlendirilmesi kritik. Örneğin, Jebel Ali yerine Salalah veya Port Said gibi limanlar tercih edilebilir. Eğer Süveyş geçişinde zorluk yaşanırsa, Ümit Burnu rotasını göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, transit sürelerin yönetimini güçlendirin; beklenen süre uzayabilir, bu nedenle operasyon planlamanızı güncelleyin ve tahmini varış bilgilerini müşterilerinizle paylaşın. Dijital takip sistemlerini kullanmak da gecikmeleri önlemeye yardımcı olabilir. Kritik yükler için öncelikli rezervasyon yapmaya özen gösterin ve özellikle konteyner bulmanın zorlaştığı hatlarda ‘priority booking’ gibi seçeneklerden yararlanın. Hassas yükler için özel takip planları oluşturun; bozulabilir ürünlerde uzun rotalar riski artırabilir ve ısı kontrollü taşımalarda süre ve izleme planlamasını güçlendirmeniz gerekir.

Ayrıca, yedek hat ve taşıyıcı listelerini daima hazırda bulundurun ve alternatif armatörlerle hızlı bir geçiş sağlamak için listeler oluşturun. Müşterilerinizi ve tedarikçilerinizi proaktif bir şekilde bilgilendirerek, olası riskler, gecikmeler ve alternatif çözümler hakkında önceden bilgi vermek sürecin yönetimini kolaylaştıracaktır. Günümüzde proaktif planlama artık bir gereklilik haline gelmiştir ve hazırlıklı olan firmalar her zaman daha önde olacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim