Hint Okyanusunda Petrol Kirliliği

Mombasa Limanında meydana gelen kaza sonrası Hint Okyanusu’na yayılan petrol kirliliğinin bölgede deniz yaşamını tehdit ettiği bildiriliyor.
Petrol Kirliliği Deniz Yaşamını Tehdit Ediyor…Kenya Limanlar İdaresi çevre birimi Perşembe günü Mombasa Limanında Hint Okyanusu’na yayılan 5 milyon litre petrolü kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürürken, petrol kirliliğinin limana iki kilometre mesafede bulunan ve AB sponsorluğunda bir proje olan Tsunza yengeç üretim çiftliğini tehdit ettiği bildiriliyor.Mombasa liman başkanı Kaptan Twalib Khamisi, MV Nyangumi ve MV Tangulizi adlı römorkörlerin olay yerine sevk edildiğini bildirdi.AB nin sponsor olduğu Tsunza Koruma ve Geliştirme Programı sorumlusu Ted Kombo ise; petrol kirliliğinin 5000 yengecin hayatını tehdit ettiğini söyledi.Kombo; bölgedeki ekosistemde kirliliğin etkisiyle meydana gelecek değişikliğin yengeçler dışında balıklar ve diğer deniz canlılarının beslenmelerini de etkileyeceğini, bunun da Tsunza’da yaşayan 3000 nüfusun yaşamını etkileyeceğini belirtti.Tehdit altında bulunan deniz canlısı türleri arasında Afrika’da sadece Tsunza’da ve Mwache ırmağında bulunan excoecarie agalocha da bulunuyor.Kirlilik Hindistan sakız ağacı türlerini de tehdit ediyor.Petrol kirliliği, geçtiğimiz Perşembe akşamı M/V Ranta Shahil adlı gemi ham petrol tahliyesi yapmak üzere Kipevu Petrol Terminali’ne yanaşmakta iken bir metal parçasının bordasını delmesi sonucunda meydana gelen kaza sonucunda oluşmuştu.(DenizHaber.Com Özel)
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Mağusa’da açıldıDoğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi ile 'mavi vatan'ımızda çıkarlarımızı koruyacak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çevresi ile ülkemiz arasındaki deniz alanında gemi trafiğini kesintisiz izleyebileceğiz.
Deniz mayınlarını avlayan 'SIGURD' göreve hazırABD merkezli savunma teknolojileri şirketi Vatn Systems, deniz mayınlarını tespit edip etkisiz hale getirebilen yeni nesil otonom sistem SIGURD’u tanıttı.
Drone saldırısına uğrayıp Türkiye'ye sığınan gemiyle ilgili soruşturmaRusya’da dron saldırılarında hasar gören ASOMATOS isimli ticari gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Sarıyer açıklarında demirledi. Saldırıda hayatını kaybeden gemi personeli ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı.
Somali görevini tamamlayan Oruç Reis yurda döndüOruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Somali'deki görevini başarıyla tamamlayıp yurda dönerek Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı açıklarına demirledi.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim






















