• BIST 9539.57
  • Altın 2490.78
  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.8197
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Hastalıklı inek taşıyan gemi bağlandı

Hastalıklı inek taşıyan gemi bağlandı
Uruguay’dan Türkiye'ye getirmek üzere yüklediği ineklerin hastalıklı olduğunun belirlenmesi üzerine Zaher V adlı gemi Beyrut’ta bağlandı.

Hastalıklı inek taşıdığı belirlenen Zaher V  adlı gemi Beyrut’ta bağlandı. Uruguay’dan Türkiye'ye getirmek üzere  yüklediği ineklerin hastalıklı olduğunun belirlenmesi üzerine Zaher V  adlı gemi Beyrut’ta bağlandı.

Uruguay’dan yüklediği inekleri Türkiye’ye getiren gemi Beyrut’ta bağlandı. Türk yetkililer 3 bin 500 inekten  bazılarının hastalıklı olduğunu belirledi ve bu ineklerin gemiden inmesine izin vermedi. Gemi 3 bin 500 inekten 350 tanesiyle Beyrut’a gitti. Hastalıklı ineklerin insan sağlığını tehdit ettiği belirtildi.

Zaher V adlı Lübnan’a ait bir gemi 3 bin 500 büyük baş hayvanı Uruguay’dan Türkiye ye taşımak için yola çıktı. Türkiye’ye geldikten sonra ineklerin hasta olduğunun belirlenmesi üzerine Türk yetkililer bu ineklerden 350’sini geri çevirdi. Ancak Zaher V adlı gemideki bu ineklerin yarısı daha Beyrut’a ulaşmadan yolda öldü. Lübnan Tarım Bakanlığı tarafından Lübnan a girişi engellenen 100 civarında inek hala gemide bekletiliyor.

Lübnan Tarım Bakanlığında görevli veterinerlerin muayene ettiği ineklerde çeşitli deri hastalıkları, eklem rahatsızlıkları saptandı ancak hastalığın adı konmadı.

Lübnan Tarım Bakanı Hüssein Hajı Hasan gereksiz eleştirilere maruz kaldığını hayvan sahiplerinin masraflarının karşılanmasını sağlamak için Baalbek sözleşmesini paylaşacağını ancak durumun yetkisi dahilinde olmadığını belirtti. Açıklamalarıyla muhalefetin sert tepkisin çeken Bakan Hasan geminin armatörü olan şirketi korumakla suçlanıyor.

Lübnan Hayvan İcra Müdürü Jason Mier hastalıklı hayvanların büyük olasılıkla ihtiyaçları olan tedaviyi göremediklerini bunun da endişe verdiğini söyledi. “Hayvanlar gerçekten hastalarsa neden hala limandalar ve nasıl tedavi edilecekler?” diyen Mier, hastalıklı inekler için Türkiye’yi suçladı ve Türk yetkilileri hayvanları özenle seçmediklerini söyledi. 

Bu arada Zaher V  adlı gemiyle Türkiye’ye gelen ve akibeti belli olmayan 3150 ineğin Türkiye’de indirilip indirilmediği sorularına cevap aranıyor. Eğer bu inekler Türkiye’de indirilmişse o ineklerde de hastalık olabileceği belirtiliyor ve bu ineklerin piyasaya sürülüp sürülmediği konusunda yetkililerden açıklama bekleniyor.

zaherv.jpg

zaher_v1.jpg

Deniz Haber Ajansı- Hüma SİPAHİOĞLU

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim