• BIST 9538.53
  • Altın 2490.606
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.8232
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Günay Özben "Eşim zorla gönderildi"

Günay Özben "Eşim zorla gönderildi"
Kazada ölen Cemil Özben’in eşi Günay Özben, Kıyı Emniyeti yetkililerine tepki gösterdi. Eşinin zorlan ölüme gönderildiğini savunan Özben, suçluların cezalandırılmasını istiyor

Şile’de kayalıklara çarparak batan kurtarma botu için kazadan bir gün önce arızalı olduğu yönünde rapor verildiği belirtilirken, kazada ölen Cemil Özben’in eşi Günay Özben, Kıyı Emniyeti yetkililerine tepki gösterdi. Eşinin zorlan ölüme gönderildiğini savunan Özben, “İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. 7 yetim, 4 ağlayan eş bırakıldı” dedi.

Şile’de 4 Aralık 2012 günü batan kuru yük gemisine yardıma giden Kıyı Emniyeti’ne ait KEGM-7 Acil Müdahale Botu’nun kayalıklara çarpması sonucu 3 denizci ile yardıma gelen bir balıkçı hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Kıyı Emniyeti’ne yönelik eleştiriler sürerken, kurtarma botuna kazadan bir gün önce arızalı raporu verildiği iddia edildi. Kazada ölen kaptan Cemil Özben’in eşi Günay Özben, kazanın yaşandığı o günü anlattı. Özben, “Eşim işe çağrıldı. Eşim, ‘orada kaptan var, neden beni çağırıyorsunuz’ dedi. ‘Sen görev alacaksın’ dediler. Eşim, ‘gerekçenizi bana bildirin’ dedi. Diğer kaptan çıkamıyor, siz gideceksiniz’ dediler. Eşim, ‘o çıkamıyorsa, hava şartları el vermiyorsa ben nasıl çıkayım’ dedi. Üst üste telefonlar gelince eşimin morali bozuldu. ‘Bu hava şartlarında çıkılmaz, resmen ölüme gitmektir bu’ dedi.

‘Gitme’ dedim ama ‘çağrıldım, görev yerinde bulunayım, çıkmam’ dedi. Kurtulan genç, çıkmazlarsa iş akitlerinin feshedileceğinin söylendiğini belirtti. Eşim oradaki kaptanı aradı. O kaptan ‘Cemil abi hava şartları çok zor, çıkılmaz’ dedi. ‘Başka yerden gidilebilir ama Şile’den çıkılmaz’ dedi. 3-4 telefon geldi eşime. Sürekli bu şekilde konuşuldu. Evden çıkarken çok morali bozuk çıktı. Eşimi 9 sendir işe yolluyorum, böyle bir işe yollamamıştım” dedi.

“Eşim zorla ölüme yollandı” diyen Özben, “Bu kadar ihmal olan ölüm, bu kadar ucuz ölümü ben bilmiyorum. Hayat bu kadar ucuz mu? İnsan hayatı bu kadar mı değersiz? Bu devlete 9 sene hizmet etmiş. Benim işim işini aksatmayan bir insandı. İşini bu kadar çok seviyordu” diye konuştu.

Kaza sırasında kara tahliyesinin olay yerinde olmamasının, Kıyı Emniyeti’nin büyük bir hatası olduğunu dile getiren Özben, “Bazıları o anda denize açılmanın eşimin insiyatifinde olduğunu söylüyor. Hayır bu durum eşimin insiyatifinde değildi. Eşime baskı uygulandı. 9 yıllık hizmetinde bile bile ölüme gönderildi. Şu anda Salih Orakçı’nın baskısından dolayı kimse konuşamıyor. ‘Eğer Orakçı ayrılırsa konuşuruz’ diyorlar.   Siz eğer bir emri veriyorsanız, oradaki önlemi almak mecburiyetindesiniz. İlk kaptanın ‘çıkamam’ demesi üzerine bir yetkilinin gelip gözüyle görmesi gerekirdi” dedi.

Olaydan sonra Kıyı Emniyeti yetkilileriyle görüşmediğini dile getiren Özben, “Cenazeye geldiler ama bir görüşme yapmadım” ifadelerini kullandı. Olayın aydınlatılması için yetkililerden yardım isteyen Günay Özben, “Başbakanımdan Bakanımdan, Cumhurbaşkanı’ndan bu olayın aydınlatılmasını istiyorum. Suçluların ortaya çıkmasını istiyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. 4 kişi bu yolda can verdi. Niçin can verdiler? Vicdanları rahat uyuyabilirler mi? 7 yetim, 4 ağlayan eş bırakıldı. 4 can orada nasıl can verdi. Niçin? Bir hiç uğruna. Ben bunların aydınlatılmasını istiyorum” diye konuştu.

gunay_ozben_kizijpg.jpg

ekran-resmi-2012-12-24,-3.52.41-pm.jpg

ekran-resmi-2012-12-24,-3.53.04-pm.jpg

gunayozben_cemilozben.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
derviş
24 Aralık 2012 Pazartesi 17:47
facianin ardından .!
Bu facia gibi ihmaller zinciri sonucunda,hayatlarını kaybeden denizcilerin ailelerine başsağliği ve sabırlar diliyorum.Bu olayda bilgisizlik ,cehaletle birlikte toplumsal vicdanımızda şile kayalıklarında parçalanmiştir.Bu olayda olayı ilk açıklamalarda denizcilere fatura eden ihmaller zincirinin sorumlusu bir idare,bu çalişanların temsilcisi olarak görünen sendikanın cenaze defin işleminin dişinda herhangi faaliyetiolmamiş, işverenin kusuruna ilişkin en ufak bir açıklama kamuoyuna yapamamiştir,Denizciler odası hangi kaygılar içinde yapıldığı olduğu belli olan neredeyse ölen gemicilerin hatası olduğu anlaşibilecek açiklama yapmiştir.gemi mühendisleri odasıda aynı kaygılarla olayı öbjektif olarak ortaya koymamiştir.Kamuoyunu aydınlatma görevini olayın teknik yönleriyle ortaya koyan kaptanlara ve bu işin duyurulması duyarlı gazeteciler sayesinde kamuoyuna mal edilmiştir.kamuoyu adına onlara teşekkür ediyorum.Diğerlerine diyorumki tuzun koktuğu yerdeyiz oturup bir düşünelim. Bu memleket bizim bu ölen denizcilerde bizim insanlarımız.bu yoldan bariş çıkmaz.
88.231.79.187
can ferligil
24 Aralık 2012 Pazartesi 16:39
Adaletin bumu? dünya.
Bu dünyada adalet olsaydı,öteki alemde hesap olmazdı.Deniz şehidi meslekdaşlarımızın mekanı cennet olsun.Nur içinde yatsınlar.
188.59.21.160
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim