• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Görev yeri imkansız olan Deniz Binbaşı

Görev yeri imkansız olan Deniz Binbaşı
KKTC’den Türkiye’ye duruşmaya geldi, yurtdışı yasağı çıkınca ortada kaldı.

KKTC’den Türkiye’ye duruşmaya geldi, yurtdışı yasağı çıkınca ortada kaldı.

İzmir’deki 356 sanıklı gizli bilgi-belge davasında tutuksuz sanık olarak yargılanan Deniz Binbaşı İsmail Murat Çoban, duruşmaya katılmak için görevli olduğu KKTC’den Türkiye’ye döndü. 1 aydır İzmir’de bulunan ve idari izinli sayılan Çoban hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle görev yerine geri dönemedi. Deniz Binbaşı Çoban’a yeni görev yeri de verilmedi.

İzmir merkezli “Gizli belge ve bilgi bulundurma” davasının tutuksuz sanığı Deniz Binbaşı İsmail Murat Çoban, görev yaptığı KKTC’den davaya katılmak için İzmir’e geldi. Hakkında yurtdışı çıkış yasağı konulduğu için görev yerine geri dönemedi. 1 aydır İzmir’de bulunan ve idari izinli sayılan İsmail Murat Çoban’a Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından da yeni bir görev yeri verilmedi. Deniz Binbaşı İsmail Murat Çoban, 79’u tutuklu 356 sanıklı davanın tutuksuz sanıklarından biri.

Çoban’ın hayatı, işadamı Bilgin Özkaynak’ın Sapanca’daki çiftlik evine bundan yaklaşık 1 yıl önce yapılan baskında ele geçirildiği ileri sürülen harddiskin içindeki dijital belgelerde adının çıkması ile değişti. KKTC’de görev yapan İsmail Murat Çoban, önce sanık sıfatıyla vermek üzere İzmir’e çağrıldı. Soruşturmayı yürüten savcı Zafer Kılınç’a ifade veren Binbaşı İsmail Murat Çoban tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bundan 3 ay önce iddianame, İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamenin kabulü sırasında mahkeme bazı tutuksuz sanıklara yurtdışına çıkış yasağı getirdi. Bunlardan biri de o sırada KKTC’de görev yapan İsmail Murat Çoban’dı.

MAHKEME YASAĞI KALDIRMADI

16 Nisan’daki ilk duruşma gününü endişe ve kararsızlıkla bekleyen Deniz Binbaşı İsmail Murat Çoban, birliğinden izin alarak duruşmaya katılmak için İzmir’e geldi. Duruşmanın yapıldığı ilk gün Çoban’ın avukatları söz alarak, müvekkillerinin Kıbrıs’ta görev yaptığını ve geri dönmesi gerektiğini belirterek hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi ve yurtdışına çıkış yasağını kaldırmadı.

AİLESİNİN YANINDA

Deniz Binbaşı İsmail Murat Çoban hukuki durumunu hemen Kuvvet Komutanlığı’na bildirdi. Yaklaşık 1 aydır yeni bir görev yeri belirlenmeyen ve idari izinli sayılan İsmail Murat Çoban şu günlerde İzmir’de ailesinin yanında kalıyor, kimi zaman İzmir Bayraklı’daki mahkeme salonuna gelerek davayı izliyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim