• BIST 10225.48
  • Altın 4347.076
  • Dolar 40.2181
  • Euro 47.029
  • İstanbul 30 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 35 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 35 °C
  • Çanakkale 30 °C

Gemi mühendisliği taban puanları

Gemi mühendisliği taban puanları
Bu yıl üniversiteli olacak öğrenciler denizcilik ile bölümleri seçecek olursa işte bu sektördeki fakülteler ve geçtiğimiz yıl aldıkları taban puanları...

2012 yılında üniversite tercihi yapacak olan ve Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünü seçecek üniversite adayları için Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Taban ve Tavan puanları ile Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği 2010 YGS LYS Yerleştirme Başarı sıralamasını sırasını aşağıdan öğrenebilirsiniz …

Bu puanlar 2011 Üniversite yerleştirme puanlarına göre elde edilmiş olup 2011-2012 YGS ve LYS’ye girip tercih yapacaklar bu puanları göz önünde bulundurmalılar .

2011 2012 Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği taban puanları ve başarı sıralaması şu şekilde :

tablo.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Vladimir Kara
26 Ocak 2014 Pazar 14:28
İsmail Çepni'ye CEVAP
Bi kere, türk milletini, başka milletler ile kıyaslıyarak hem türk milletini hem de kıyasladığnız milleti küçümsüyor, yorumunuzda anlıyorum ki cahil bir insansınız. Denizcilik işine gelelim, bi kere çok zor bir meslektir, ingilizcenin bilinmesi yeterli değil psikolojik olarak çok güçlü bir yapıya sahip olmalı bir denizci, kuzenim( Ukraynalı) gemide çarkçı olarak çalışıyor onun sözlerini aktarıyorum ''İnan bana, parası çok güzel fakat çok şey feda etmen lazım, işin çok zor bu mesleği seçersen''; bu yüzden bu alanda çalışmak isteyen arkadaşlar çok iyi düşünmeli.
5.47.170.195
Emektar
15 Nisan 2012 Pazar 19:07
mühendis
Gemi inşa ve makine mühendisi olmak isteyen değerli arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim saygıdeğer yorumcu arkadaşlarımında dediği gibi insan hayatının en önemli safhalarından biri meslek seçme safhası malumunuz.Meslek seçimi sizin yaşam koşunuzda en büyük kilometre taşı. Günümüzde ve maalesef fakültelerimiz bilim adamı yetiştirmek yerine meslek adamı yetiştiren kurumlar olmuş durumda.İnsanlar fakültelere 12 yıl eğitim aldıktan sonra 5 yıl daha giderek bir meslek alnında diploma alıyorlar peki bu aldığınız diploma nedir?Bu diplama şudur 5 yıl boyunca ilgili müfredat dahilinde gösterilen eğitimleri almıştır.Siz bu eğitim sonunda diploma alarak özel sektörde çalışmaya başlayacaksınız.Nerede çalışacaksınız? tersanelerde,fabrikalarda yada gemilerde ama özel sektörde.Özel sektör çok entrasandır sizin hangi okulu okuduğunuza ne dereceyle bitirdiğinize yada kpss yada kpds de kaç puan aldığınıza bakmaz.Size verdiği işi layıkıyla yapıp yapmadığınıza,şirkete verimli olup olmadığınıza,mesleğinizin gereğini yapıp yapmadığınıza,performansınıza,katkınıza,sizeödediği paranın karşılığını sizden alıp almadığına bakar.Öyle ki Meslek lisesi mezunu bir usta sizden fazla maaş alır yada saygı görür.Öyle ki gemide denizcilik lisesi mezunu makine zabiti baş mühendisin yanında sizden fazla itibar görür.Bu açıdan mühendislik okuyacak arkadaşlarım Özel sektörde çalışmak muvaffak olmak; mesleğinizi ciddi bilmeye ve bunu sahada uygulamaya bağlıdır.Dolayısıyla asıl işiniz okul bittikten sonra başlıyacaktır. Tabii kamuda çalışmayı düşünüyorsanız o ayrı, alırsınız kpss ve kpds puanı liman başkanlığında sörveyör olarak çalışırsınız.Benim sözüm özel sektörde çalışmayı düşünenlere...Özel sektörde çalışmayı düşünen arkadaşlarım okul bitirmek özel sektörde çalışmak için yeterli değil kendinizi iyi yetiştirin okul yıllarınızda yaz dönemlerinde tersanelerde fabrikalarda mühendis gibi değil bir işçi gibi çalışın eliniz anahtar,kaynak vs tutsun.Çalışma ortamını özümseyin...Teoriyle,pratiği birleştirin ve mühendisliğin sürekli bir gelişim gerektirdiğini tek başına okuldan alınan diplomayla özel sektörde mühendis olarak çalışmanın zor olduğunu aklınızdan çıkarmayın.BAŞARILAR
78.190.74.243
tutku
14 Nisan 2012 Cumartesi 13:25
seçim sizin
Deniz bir yaşamdır,özveridir,tutkudur...Ancak Genç arkadaşlarıma şunu da belirtmek isterim denizcilik mesleği doğası gereği aile yaşamı kurmanıza elverişli değildir uzun zaman çevrenizden ailenizden uzakta kalacaksınız yıl size yaz ve kış olmak üzere zaman size kontrat olmak üzere dönecek kağıt gibi havalarda seyir yaparken fırtınalarda da seyir yapacaksınız limanlarda gezme dolaşma imkanınız olacağı gibi yüklem,tahliye,liman kontrolleri vs. gibi strees yaşayacaksınız..Güzel dostluklar edineceğiniz gibi birbirine saldıran hatta bıçak çeken gemiadamlarıda göreceksiniz...3bin-5-7 bin vs dolar para alacağınız gibi belkide çalıştığınız halde şirket paranızı vermeyecek kapı kapı maaşınızı günü gününe ödeyen firma arayacaksınız..yıllar sonra sizinle birlikte üniversite sınavına girmiş ve başka bir bölüm tercih etmiş arkadaşınız karada bir düzen kurmuş işlerinin ağır aksak yürüdüğünü görüp kendinizin düzen kuramadığını görünce derinlere bakarak kendi kendinize (olsun ben 50 tane ülke 500 tane liman gezdim şunu yaptım bunu yaptım diyerek kendinizi teselli) etme ihtimaliniz olduğunu aklınızdan çıkarmayın.Bakın arkadalar Recep sivri bey yolun başındayken sizleri karşılaşabileceğiniz risklere karşı uyarıyor bende uyarıyorum belki bunların hiçbiriyle karşılaşmayacaksınız ama lütfen denizcilikle ilgili bir bölüm seçerken LÜTFEN bu işi yapmış biriyle tüm boyutuyla konuşun.sayın Ali Surullah Turgut Bey denizcilikle ilgili bir insan ama masanın diğer tarafında bürokratik kısmında mevzuat kısmında siz ise işin merkezindesiniz.Bazı yorumcuların yazdığı gibi, yok şöyle para var yok şu okula gidin vs. lafları geçin.... istediğiniz okula gidin, hatta en fırst classına gidin okuyun akabinde çıkacağınız gemi karşılaşacağınız ortam hatırı sayılır birkaç firma ve gemisi dışında üç aşağı beş yukarı aynıdır.Ayrıca ingilizce bilmek uluslararası çalışan bir gemi için gereklidir bunu söylemeye zaten lüzüm yok. ingilizceyi artık konuşamayanda yok.(ne hazindir türkçe olarak evini adresini tarif et dediğimizde insanlar 10 dk. uğraşıyor ancak tarif edebiliyorlar... anadilimizi ne kadar kullanabildiğimizin ölçüsü) Meslek seçimi insan hayatında kritik bir dönüm noktasıdır belki bu söylenenler negatif şeyler ama dost acı söyler ben bir yığın arkadaşımdan bu fakulteyi okuyup denizci olacağıma ziraat okusaydım veterinerlik okusaydım hatta berber olsaydım diyen 2. kaptan,kaptan olmuş insanlar tanıyorum.Tabii bunun yanında armatör olmuş gemi sanayinde tersane işlerine girmiş firmalar kurmuş,kamuda bir yerlere gelmiş, ilerlemiş insanlarda tanıyorum.Seçim sizin...Saygılar.
78.190.83.72
İsmail Çepni
13 Nisan 2012 Cuma 11:44
Deniz Bir AŞKtır Herkes Hissedemez..
TUDEVden yeni mezun 4ncü çarkcı 24 yaşındaki yeğenim 3.000.- dolar işe başladı. Babası 20 yıldır bir şirkette çalışıyor ve maaşı 1.600 lira maaşın yarısıda YOL ve YEMEK parası olarak gidiyor..

Genç kardeşlerimiz sadece Türk Armatörleri düşünmesin. İNGİLİZCE Öğrensin ve yabancı gemilerde çalışşın. Ukraynalı-Hintli-Endenozyalı BP,Shell de Kaptanlık, Çarcıbaşılık yapıyorda bir TÜRK neden oralara gitmiyor.. İngilizce bilmeden, Dünya'ya açılmadan denizcilik olmaz.. İyi İngilizce biliyorsan ve Kendine güveniyorsan sana Denizde Ekmek var, İnternet elinin altında git Avrupaya-Amerikaya orada çalış.. Yok yarım yamalak İngilizce,taşradaki bir Üniversiteden Diploma ile artık denizcilik kalmadı. Karada kal, babanın emekli maaşından verdiği harçlıkla dizi oyuncusu olursun..
81.213.79.9
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim