• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Gazipaşa yat limanı bu yıl sonu bitirilecek

Gazipaşa yat limanı bu yıl sonu bitirilecek
Alanya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kerim Aydoğan, Gazipaşa Yat Limanı inşaatının hızlanacağını ve inşaatın bu yılın sonunda bitirliceği müjdesini verdi.Liman 5 çapalı, 230 yat kapasiteli ve bölgenin en lüks limanı olacak

İnşaat çalışmaları devam eden Yat Limanı'nda incelemelerde bulunmak Antalya'nın Gazipaşa ilçesine gelen Alanya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Kerim Aydoğan, Gazipaşa’nın turizm ve ticaret hayatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bölge için ilk sıradaki temennisinin havaalanının dört dörtlük çalışması olduğunu belirten Aydoğan, bu sayede projelerin engellenmek istense dahi buna kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Ülke ekonomisine katkı ve bölgenin zenginleşmesi açısından havaalanının önemine değinen Aydoğan, "Gazipaşa Havaalanı, Gazipaşa, Alanya ve Anamur için olmazsa olmazımızdır. Havaalanımızın kesinlikle en verimli şekilde işlemesi ve popülerliğini arttırması gerekiyor. Zaten uçuş planlayan firmaların artması da bizi bu yönde umutlandırıyor. Gazipaşa Havaalanı insanlara daha rahat ulaşım imkânı sağlayacak bir havaalanı. Dolayısıyla bölgenin ekonomisini canlandıracak, evimize götürdüğümüz ekmeğimizi iki katına çıkartacak. Havaalanının canlılığını koruması demek bölgeye yeni yatırımların gelmesi, imkanlarımızın çoğalması, insanlarımızın kazancının artması demektir. Havaalanının büyümesinden, müşteri memnuniyetinden son derece mutluyuz. İlerleyen zamanlarda Green Park gibi projelerin artacağını hatta çok daha büyük ve önemli girişimlerin yapılacağını da söyleyebiliriz” dedi.
Havaalanına giderek yapılan peron genişletme çalışmalarını da inceleyen Aydoğan, terminal büyütme faaliyetlerinin kendileri için memnuniyet verici olduğunu belirtti. Aydoğan, “Havaalanında yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladık. Müşteriler için daha rahat bir ortam kazandırılıyor ve bu tabi ki önemli bir konu. Pistin yeterliliği konusunda da 737-800 tipi uçaklar için yeterli bir pist. Tabi ki pistin daha uzun olması daha büyük uçakların gelebilmesi anlamına geliyor ama önemli olan ilk adımı atmaktı ve şu an her şey güzel gidiyor. İlerleyen zamanlarda başka bir pist gereksinimi olur mu? Bunu zamanı gelince değerlendiririz” dedi.

Havaalanı ziyaretinin ardından Yat Limanı şantiyesine geçerek inşaat alanında incelemelerde bulunan Aydoğan, Liman inşaatında ki son durum hakkında bilgiler aktardı. Aydoğan, “Çalışmalarımızı biraz daha hızlandıracağız. İnşaat yasağı dönemine kadar olabildiğince ilerleme kaydetmek istiyoruz. İnşaatımızı bu yılın sonunda bitirmeyi planlıyoruz ve şu ana kadar da planladığımız şekilde hiçbir aksaklık olmadan inşaatımızı bu noktaya getirdik. Bildiğiniz gibi limanımız 5 çapalı, 230 yat kapasiteli ve bölgenin en lüks limanı olacak. Yat limanı Gazipaşa, Alanya ve bölge turizmine önemli ölçüde katkı sağlayacak” diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim