• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ege Bölgesi'ne yeni bir tersane kurulacak

Ege Bölgesi'ne yeni bir tersane kurulacak
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Dologh "Gemi onarım ve bakımı için çevre ülkelere giden gemiler var. Arızalanan bir geminin en iyi ihtimalle İstanbul Tuzla'ya gitmesi lazım. Bu da ciddi bir külfet" dedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, gemi trafiği açısından oldukça yoğun bir yer olan Ege Bölgesi'ne tersane yapılması gerektiğini söyledi.

Dologh, , Ege Bölgesi'nde sadece İzmir'de Alaybey askeri tersanesinin faaliyet gösterdiğini, bunun dışında ise İstanbul Tuzla'ya kadar herhangi bir tersanenin bulunmadığını belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile konuyu görüştüklerini, kendilerine bir yer gösterilmesinin istendiğini ifade eden Dologh şöyle konuştu:

"Gemi bakım ve onarım tersanesi kurulması çok acil ve bir an önce kurulması gereken önemli bir ihtiyaç. Bölgemiz gemi trafiği açısından oldukça yoğun bir yer. Bu nedenle de tersane yatırımlarının önü bir an önce açılmalı. Gemi onarım ve bakımı için çevre ülkelere giden gemiler var. Arızalanan bir gemi en iyi ihtimalle İstanbul Tuzla'ya gitmesi lazım. Bir gemi bozulduğunda acil olarak bakım ve onarım ihtiyacı için yarım yamalak motoruyla Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Tuzla'ya gitmesi gerekiyor. Bu da ciddi bir külfet. Aynı zamanda ülke ekonomisi açısından da önemli bir kayıp. Buraya illa ki imalat tersanesi yapmak zorunda değiliz. Bakım ve onarım tersanesi de bölge için yeterli olur.

Bu konuda hazır yatırımcılar var ancak yer olmadığı için yatırımcıyı arayamıyoruz. Tersanelerin yer alacağı bölge kısa zamanda belirlenmeli ve gerekli altyapı tamamlanmalı. Bu yapıldıktan sonra yatırımcının gelmesi çok kolay. Tersane yatırımları için en uygun alanların başında Aliağa-Çandarlı kıyı şeridi geliyor."

-"Limanı olup da tersanesi bulunmayan bir yer"-

Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emrah Erginer ise, bölgede tersane bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

İzmir ve Ege denizciliğinin İstanbul merkezli olmaktan çıkması gerektiğini vurgulayan Erginer, "Dünyada gemi trafiğinin en yoğun olduğu denizlerden biri Ege Denizi. İzmir dışında dünyanın hiçbir yerinde limanı olup da tersanesi bulunmayan bir yere rastlamadım. "Yer yok, yatırımcı yok" tartışmaları artık bitirilmeli. Bu konuda artık somut adım atma zamanı geldi. Yatırımcının önünde hiçbir güç duramaz. İzmir'in kuzey aksında bu yatırım başlatılmalı. Bir tersanenin yapılması 500-600 sektöre fayda sağlar" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
samet
05 Kasım 2012 Pazartesi 12:04
altınova tersanesi
Altınova'dan geçecek olan istanbul izmir otobanında çok faydası olacak bu bölgeye tersane yatırımcılarının derhal bu bölgeye yatırım yapsınlar bence paha biçilemeyen yerler istanbul tersaneler bölgesi 6 dk. ulaşım tuzlanın acilen buraya taşınması gerekir şu an daha çok boş yer var yatırım için ama köprü gelince bu yerler daha da katlıyacak fiyat bakımından yatırımcıların derhal ellerini çabuk tutması gerekir bence
95.0.218.67
salih
05 Kasım 2012 Pazartesi 11:55
yalova tersanesi
Daha yalova tersanesi tamamlanmadan başka bir yere tersane düşünüyorlar,tersaneler %5o kapasiteyle bile çalışmıyor daha buralara destek olunup bir an önce tam kapasiteyle çalışması sağlanmalı daha bir çok yer var tersane alanı arka taraflarda yan sanayii olabilecek daha çok yer var buralara destek çıkılmalı
95.0.218.67
Ali
31 Ekim 2012 Çarşamba 11:45
Yalova Tersaneleri
Önce Yalova Tersane bölgesindeki yatırımlar tamamlansın. Daha o bölgede tersane alanı kurulması için bir sürü yer var. Topçular feribot iskelesi yanında çok değerli araziler var. Tersaneciler bu bölgeye kaydırılmalı.
88.238.233.31
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim