• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 12 °C

Dünyanın en iyi yüzücüleri İstanbul'da

Dünyanın en iyi yüzücüleri İstanbul'da
11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, 12-16 Aralık'ta İstanbuldüzenlenecek. 162 ülkeden 950 sporcunun rekor katılımıyla yarışacağı şampiyonada Türkiye'yi 27 sporcu temsil edecek.

11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, 12-16 Aralık'ta İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek. 162 ülkeden 950 sporcunun rekor katılımıyla yarışacağı şampiyonada Türkiye'yi 27 sporcu temsil edecek.  

İstanbul'da düzenlenecek 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na 2012 Londra Olimpiyatları'nda 400 metre karışıkta efsane yüzücü Michael Phelps'i geçerek altın madalya alan 8 olimpiyat madalyalı Amerikalı Ryan Lochte'ın yanı sıra, olimpiyat ve dünya rekorlarının sahipleri İtalyan Federica Pellegrini ve Fabio Scozzoli, Fransız Frederic Bosquet ve Florent Manaudou, Macar Laszlo Cseh ve Çinli Ye Shiwen de katılacak. Şampiyona'da Türkiye'yi 27 sporcu temsil edecek. Yarışları, dünyada 800 milyon kişinin izlemesi bekleniyor.

Türkiye'nin ilk kez evsahipliği yaptığı organizasyon öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, yarışmaya katılan Türk yüzücülerin finalde yarışmalarını istediklerini ifade ederek, "Türk sporu için çok önemli bir organizasyon. Yüzücülerimiz son dönemde büyük gelişme gösterdiler. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda birçok Türkiye rekoru geldi. Bu şampiyonada da yüzücülerimizden yarı final ve finaller bekliyoruz. Turkcell'in federasyonumuza ve bu şampiyonaya verdiği destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

  Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise, Turkcell'in 2020 Olimpiyat Oyunlarına evsahipliği yapabilmesi için atılan adımlara tam destek verdiklerini anlatarak, "Aralarında yüzmenin de bulunduğu 6 bireysel branşta federasyonlarımızın ana sponsorluğunu yapıyor, ulusal ve uluslararası şampiyonalara destek veriyoruz. Son olarak dünyanın en iyi yüzücülerini ağırlayacak Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na destek vermenin heyecanının yaşıyoruz. Son yıllarda Türk yüzücüleri uluslararası düzeyde oldukça ilerleme kaydetti. Turkcell olarak yüzme sporuna yaptığımız desteği sürdürmeyi hedefliyoruz. Şampiyonaya katılacak tüm yüzücülerimize başarılar diliyor, sporseverleri de bu müthiş mücadeleye tanık olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Bu arada şampiyona için Sinan Erdem Spor Salonu'na 8 kulvarlı 1400 ton su kapasiteli alandan oluşan olimpik yarışma havuzu ile salon dışına aynı boyutta ısınma ve soğuma havuzu yapıldı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim