• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 17 °C

DTO'nun gemilerine teklif yağıyor

DTO'nun gemilerine teklif yağıyor
DTO ile TÜRSAB'ın ortaklığıyla kurulan Deniz Cruise and Ferry Lines'ın 22 milyon dolarlık yatırım yaptığı Ankara ve Samsun feribotları yabancı firmaların ilgi odağı oldu.
Cezayirli bir firma, Marsilya'ya kadar 35 günlük bir yolculuk için gemilerden birini kiralamak isterken Katarlı bir firma da olimpiyat sırasında gemileri otel olarak kullanmak istiyor.

Deniz Ticaret Odası (DTO) ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'in (TÜRSAB) ortaklığıyla kurulan Deniz Cruise and Ferry Lines'ın 22 milyon dolarlık yatırımıyla hayata döndürülen Ankara ve Samsun feribotları yabancı firmaların ilgi odağı oldu.

Geçen Haziran ayında İstanbul-İzmir seferlerine başlayan Samsun feribotunu ve renovasyon çalışmaları halen devam eden Ankara feribotunu kiralamak için yabancı firmalardan teklif aldıklarını belirten Deniz Cruise and Ferry Lines Genel Müdürü Cem Gündeş "Yurtiçi ve yurtdışından birçok iş teklifi alıyoruz. Cezayirli bir firma Marsilya'ya kadar 35 günlük bir yolculuk için gemilerden birini kiralamak istiyor. Bunun yanısıra Katarlı bir firma da gemilerin yapılacak olimpiyat oyunları sırasında otel olarak kullanılmasını teklif etti. Katar'daki otellerin çok yetersiz olduğunu söyleyen firma ile anlaşırsak 25 gün boyunca gemiler yüzen otel olarak hizmet verecek." dedi.

Cem Gündeş, kendilerine gelen teklifler arasında gemileri fuar düzenlemek için kiralamak isteyenlerin de olduğunu ifade etti. 30 Mayıs ile 16 Haziran 2007 tarihleri arasında bir gemiyi endüstriyel fuar için kiraya verdiklerini anlatan Gündeş "İstanbul ile Batum arasında düzenlenecek olan seferde geminin otopark bölümüne fuar kurulacak. Kabinlerde ise fuar şirketinin personeli konaklayacak. Gemi her limanda iki ziyarete açık olacak." dedi.

Deniz Cruise and Ferry Lines, 2005 yılında Ankara ve Samsun feribotlarını satın almış ve 22 milyon dolarlık bir renovasyon yatırımını başlatmıştı.

2007'de gemiler yat da taşıyacak

Gündeş, 15 Haziran'da seferlere başlayan Samsun gemisinin İstanbul ile İzmir arasında dört ayda 11 bin yolcu taşıdığını söyledi.

"Samsun gemisi bu yıl % 60 doluluk oranıyla sefer yaptı. Gelecek sezon doluluk oranında % 20 artış bekliyoruz" diyen Gündeş, gemilerin gelecek sezon stanbul ile İzmir arasında her gün iki sefer yapacağını belirtti.

Cuma günleri Çeşme ve Bodrum'dan karşılıklı seferler yapacaklarını bildiren Gündeş "Bu yıl sadece otomobil taşıyan gemilerimiz, gelecek yıl yat taşımaya da başlayacak. Kısa vadeli hedeflerimiz arasında yeni gemilerin satın alınması da var. Türkiye'de turizm alanında yapılan yatırımlar çok umutlandırıcı ancak deniz turizmi ve yolcu taşımacılığı alanında ciddi bir boşluk var. Malta'nın bile 20'den fazla gemisi varsa Türkiye'nin 120 gemisi olmalı. Biz bu alanda bir ilki gerçekleştirdik, devamı gelecektir." dedi.

Gelecek sezon Çanakkale'ye tarih turları düzenleyeceklerini açıklayan Gündeş, bu turlara Karadeniz ve Yunan adalarını da ekleyeceklerini söyledi.

450'şer yolcu kapasitesine sahip olan gemiler 190'ar araç kapasiteli olup toplam yenileme maliyeti 32 milyon dolar olan iki gemi de aynı özelliklere sahip.
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim