• BIST 9718.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

Denizsiz kentlerden yelkenciler yetişiyor

Denizsiz kentlerden yelkenciler yetişiyor
Gençleri yelken sporuna yönlendirmek için harekete geçen Türkiye Yelken Federasyonu, Şanlıurfa, Adıyaman ve Bitlis gibi denize sınırı olmayan kentlerden de milli takıma sporcu çağırıyor.

Gençleri yelken sporuna yönlendirmek için harekete geçen Türkiye Yelken Federasyonu, Şanlıurfa, Adıyaman ve Bitlis gibi denize sınırı olmayan kentlerden de milli takıma sporcu çağırıyor.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, milli takımdaki başarıyı artırabilmek için çok sayıda sporcu arasından seçim yapabilmenin önemli olduğuna inandıklarını söyledi.

Bu yüzden Türkiye'nin dört bir yanındaki sporcuların federasyon tarafından düzenlenen etkinliklere katılmalarını sağlamaya özen gösterdiklerini anlatan Gençtürk, ülke genelindeki 138 kulübün ihtiyaçlarını tespit edip, eksikliklerini gidermeye gayret ettiklerini vurguladı.

Gençtürk, son dönemde yelken sporuyla ilgilenen sporcu sayısında yüzde 15-20'lik artış yaşandığına dikkati çekerek, ülke genelinde 3 bin sporcunun yelkenle aktif olarak ilgilendiğini belirtti.

Son yapılan 8 milli takım kampına 60 yeni sporcunun çağrıldığını ifade eden Gençtürk, şöyle konuştu: "Gerek baraj gerekse göllerin çevresinde olan kulüplerimizin milli takımımıza aday sporcular yetiştirebilmeleri için fırsat yaratıyoruz. Bu bölgelerden derecesi olsun olmasın, kamplara davetler yapıyoruz. Bu sayede denizi olmayan bölgelerdeki sporcularımızın da geride kalmamasını sağlıyoruz. Türkiye'nin her yanından şampiyon adayları yetiştirmek istiyoruz. Bu anlamda Bitlis'ten, Şanlıurfa'dan, Adıyaman'dan, Van'dan sporcular davet ettik. Gençleri yelken sporuna yönlendirmek için denize sınırı olmayan illerden de sporcular çağırıyoruz."

Sporcu sayısını artırmanın tekne sayısını artırmakla doğru orantılı olduğunu da dile getiren Gençtürk, bunun için yurt dışından uygun fiyatla tekne ithal edip kulüplere vermeye çalıştıklarını kaydetti.

-Akdeniz Oyunları'nda madalya hedefi-

Gençtürk, milli takımın, haziran ayında Mersin'de gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları'na hazırlık için federasyon kupalarının hemen ardından kampa gireceğini bildirdi. Akdeniz Oyunları'nda madalya hedeflediklerini anlatan Ahmet Gençtürk, şöyle devam etti:

"Aslında Türkiye, yelkende Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden birisi. Ama bunu daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Bu anlamda da Akdeniz Oyunları'nın bizim için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. Bundan sonraki tüm hazırlıklarımız Akdeniz Oyunları'na yönelik olacak. Türk halkına Akdeniz Oyunları'ndan madalya hediye etmek istiyoruz."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim