• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 20 °C

"Denize Elverişlilik Belgesi Verilmez"

"Denize Elverişlilik Belgesi Verilmez"
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, KEGM-7 botunda emergency aküsünün ömrünün tamamlamasının seyir emniyetini etkilemediğini belirterek, denize elverişlilikte bir sorun olmadığını iddia etti.

UZMANLAR: DENİZE ELVERİŞLİLİK BELGESİ VERİLMEZ

Deniz Haber Ajansı'nın ortaya çıkardığı belgeleri yalanlamaya çalışan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklama ile kamuoyunu yanıltmaya çalışması denizcilik uzmanları tarafından FACİA olarak nitelendirildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün basında çıkan haberleri yalanlamak amacıyla yaptığı açıklamada, 4 Aralık 2012 tarihinde Şile Limanı'nda batan KEGM-7 botunda emergency aküsünün ömrünün tamamlamasının, seyir emniyetini etkilemediğini belirterek, denize elverişlilikte bir sorun olmadığını iddia etti.

SÖRVEYLER: KIYI EMNİYETİ'NİN AÇIKLAMASI BİR FACİA

İsmini açıklamak istemeyen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sörveyleri, Deniz Haber Ajansı'na yaptıkların özel açıklamada, bir deniz aracının emergency akülerinin eksik veya ömrünü tamamlamış olmasının o deniz aracının bağlı bulunduğu liman başkanlığı tarafından tutularak, Liman Çıkış Yasağı konulacağını söyledi.

Aynı uzmanlar, Acil Müdahale Botlarından eksik veya ömrünü tamamlamış olan emergency akülerinin yerine, yenileri konulana kadar DENİZE ELVERİŞLİLİK BELGESİ'nin iptal edileceğini kaydetti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamanın FACİA olduğunu kaydeden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sörvey Uzmanları, Türk Boğazları'nda görev yapan Acil Müdahale Botlarında, bir toplu iğnenin bile eksik olmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
gezgin
28 Aralık 2012 Cuma 22:07
doğru bilgilenme
Hepimizin bildiği gibi Denize elverişlilik belgesini Liman başkanlıklarınca verilmektedir.Şile Liman Başkanlığının bu elem verici hadise ve akabinde belgelendirme yada konuyla alakalı başka herhangi bir hususla ilgili açıklama gelmemiştir.Hadisenin vukuu bulduğu yer olması münasebetiyle Şile liman başkanlığınca konuyla ilgili açıklama yapılması yanlış kanaat ve bilgilenmeyi engellenmesi kamu oyunun doğru bilgilendirmesi açısından faydalı olacağını düşünmekteyim.Selametle
88.230.116.216
Kaptan
27 Aralık 2012 Perşembe 14:00
BIRAKIN BUNLARI!
Emergency akü falan filan ya canlar gitti burada sizde tuzağa düşmeyin bunları konuşarak yok denize elverişli yok değil. DE BAHA Bİ BAKALIM HANGİ DENİZLERE ELVERİŞLİ
193.255.19.208
su jeti
25 Aralık 2012 Salı 18:49
akü olmadan
ben su jetli tekne kullanan bir kaptan olarak, diyebilirim ki; bu akü grupları su jetlerinin çalışması için gereklidir(24V). başıma geldiği için biliyorum eğer aküler boşalmış ise tahrik sistemi çalışmaz, stop eder.Bu basit bilgi için flaying cat denilen deniz otobüsü baş mühendislerine sormanız yeter.
78.189.75.9
gariban garip
25 Aralık 2012 Salı 17:47
AMİRAL SALİH'in EMİRLERİ
Arkadsşlar fazla lafa gerek yok...Bu hatalar zzinciri 4 ekstra daha can aldı...Merak ediyorum Cemil kaptan ölmeden kısa bir süre önce telefon ettiği ve''artık ölüyoruz kaydımızı kapatabilirsiniz'' dediği şahsın kim olduğunu ve şimdiki ruh halini merak ediyorum...Ayrıca Amiral Salih 4 üncü katta gideceklerr.gidecekler...gerekirse öleceker demiş.. Eğer bunu bir genel müdür diyorsa dendi makam sandalyesinin ayaklarını kendi eliyle kırmış demektir.. Ya gereğini yapması lazım... Yada vah emrinde çalışanların haline.. Salih efendi denizde çatışmayı önleme tüzüğü derki kurtarmaya giderken kurtarılmaklık olmayacaksın... Bu işi ifa ederken kendi gemin ve personelinin can ve mal emniyetini tehlikeye atmayacaksın... Elbetteki kıyı emniyet bu havalar için var....ama el insaffff... 4 kişiyide bedavadan ölüme gönderipte sonra basının karşısında net olacaksın salih efendiii...Demek ki Eşini kapsam dışı yapacağım diye 40 katakulle çevirip bi sürü daha insanı kapsam dışı yapmakla amir olunmaz.. Bu kafayla daha çoook adam boğarsınız
78.171.24.120
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim