• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Dalyan'da gönüllü temizlikçiler artıyor

Dalyan'da gönüllü temizlikçiler artıyor
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nin Caretta Caretta, İztuzu Plajı ve Kaya Mezarlarıyla dünyaca ünlenen Dalyan beldesinde yerleşik yaşayan ve her hafta temizlik yapan 15 yabancıya Türkler de katıldı ve sayı 30'a çıktı.

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nin Caretta Caretta, İztuzu Plajı ve Kaya Mezarlarıyla dünyaca ünlenen Dalyan beldesinde yerleşik yaşayan ve her hafta temizlik yapan 15 yabancıya Türkler de katıldı ve sayı 30'a çıktı. Yakıt ve tekne sponsorunun ardından, Korozo ambalaj şirketi de 'Coroplast' markalı çöp poşetleri ile sponsor oldu.

2009 Mayıs ayında Dalyan'a yerleşen, teknik İngilizce olarak yayınlanmış 5 ders kitabı bulunan Hollandalı emekli İngilizce öğretmeni Maria Jonker (58) ile eşi Co Jonker, koruma altındaki Dalyan kanalı ve sazlıklarının içlerine dolan katı atıkların çevre kirliliği yaratması üzerine harekete geçti. Kardak Turizm'den yakıt ve tekne desteği alan Maria Jonker, 5 arkadaşı ile aylarca her Perşembe günü saat 10.00'dan 15.00'e kadar kanal temizliği yaptı. İnternet aracılığıyla konuyu çevresindeki diğer yabancılara duyurunca temizlikçilerin sayıları 15'e çıktı. Temizlik çalışmasının kamuoyuna duyurulmasının ardından çevrecilere destek çığ gibi büyüdü. İlk olarak 15 kişilik kadro 10 gün içinde 30'a katlandı. Her geçen gün temizliğe gelen insan sayısı artmaya başladı. Hatta tek tekne yetmeyip bazı zamanlar iki tekne ile temizliğe çıkılmaya bile başlandı.

Koroplastö markı ürünleriyle ülke çapında tanınan Korozo Ambalaj şirketi de, Maria Jonker'e ulaşmayı başardı. Şirket yetkilisi Hollandalı çevreciye temizlik yaptıkları süre boyunca kendilerine doğada çözülebilen poşet sözü verdi. Acil olarak bol miktarda poşet çevrecilere teslim edildi. Maria Jonker Kanala sentetik maddeler, şişe, naylon, izolasyon maddeleri ve daha aklınıza gelebilecek çok sayıda eşya atılıyor. Bunlardan bazılarını da fırtına kanala getiriyor. Temizlik yapılmadığı taktirde atıklar denize ulaşıyor. Bu nedenle biz temizliğe başladık. Sayımız giderek arttı. Daha da artacağına inanıyorum. Dalyan'da yaşayan herkes kendi imkanınca kendi bölgesini temiz tutarsa zaten ortada sorun kalmayacak. Tekne ve yakıt sponsorumuzdan sonra poşet sponsorumuz da oldu. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Korozo ambalaj yetkilileri de firma olarak çevrecilere bu tür konularda sponsor olmayı sürdüreceklerini, çöp poşetlerinin doğada çözüldüğünü ve çevreye duyarlı olan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim