• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

Yorumlar

"Liman başkanlıklarına sıkı denetim" haberine ait tüm yorumlar


mavideniz
25 Aralık 2012 Salı 21:45
türkçe
Kapt.Asım bey, burası sömürge ülkesi değil burası Türkiye Cumhuriyeti buranın resmi dili Türkçe.Liman başkanı önce türkçeyi çok iyi bilmeli kullanabilmeli akabinde Denizcilik ingilizcesini bilmeli tümden ingilizceyi bilmesi gerekli değil.İnsanlarımıza sömürgeci mantığıyla yabancı dil dayatmayalım.Ben yurt dışında birçok ülkede bulundum .Gelişmiş ülke diye adlandırdığımız birçok ülke insanı, kendi dili dışında zorunlu olmadıkça yabancı dil konuşmuyor,konuşturamazsın.Ama git 3. dünya ülkelerine kendi dili dışında ne kadar dil var hepsini kullanıyor.Bu anlamda Liman başkanı kendi alanıyla ilgili Uluslararası denizcilik ingilizcesini bilmesi yeterli lütfetsinler birazda onlar türkçe öğrensin.
78.162.97.8
Kapt.Asım Kükrer
24 Aralık 2012 Pazartesi 13:56
Liman Başkanları özel yetiştirilmeli
Ülkemizde önem arz eden 25 -30 liman var. Bu limanlardaki liman başkanlarının çoğu ingilizce bilmiyor. VHF ile konuşamıyor. VHF 24 saat yanında değil,çünkü yabancı dil konuşamadığı için VHF den kaçıyor. Liman Başkanları tabii ki okullu olmalı, ingilizce bilmeli(Başbakan örneği burada geçmez) kaptanlarla çatır çatır 24 saat konuşabilmeli. Hangi ülkeye giderseniz gidin bakın ingilizce konuşamayan o limanda yetkili var mı? Eskiden maliyeden gelme liman başkanları vardı ve hala da var!
78.187.93.62
liman
21 Aralık 2012 Cuma 20:24
bıktık artık okullu lafından
Elinizden gelse butun idareceleri İTÜ lü yapacaksınız. Böyle bir zihniyet nerede görülmüş. Yıllarca limanda calisan nice işini bilen personel varken okulunu bitirip denize cıkan biraz para yapan ya da denizde yapamayan denizcileri sözleşmeli olarak kuruma aldılar azıcık işi eski personelden öğrendikten sonra eskileri beğenmediniz.İşin çıraklığını öğrenerek terfi edilmesi gerekirken bu kurumda tepeden gelip idarecelik yapanlar yeni bir şeyler yapıp kendini gösterme derdine düşünce olan eski personele oldu ve bu durumdan gemiadamları zarar gördü. İnsanlar limanda bir günde işini bitirirken şimdi günler hatta haftalar sonrasına gün veriliyor. O kadar kul hakkı yediniz ki o kadar beddua aldınız ki bu dünyada olmasa da diğer dünyada bunun hesabını vereceksiniz. Basbakanımız iktisat mezunu ama tüm Türkiye yi yönetiyor.Size kalsa yükseğini yurtdışında yapan 3-5 dil bilen biri olmalı.Yazıklar olsun böyle sığ düşünen insanlara...
85.103.131.203
sakar
21 Aralık 2012 Cuma 13:01
ELEŞTİREMEDİĞİ KİŞİYİ ÖVMEYECEKSİN BUNU YAPARSAN DALKAVUK OLURSUN
BU BAŞLIK YETRELİ
212.174.131.15
adsız
20 Aralık 2012 Perşembe 11:15
Hakkaniyet ve Atalet
Evet önce liman başkanı yetiştirmek gerel. Denizciliği gemiden ibaret olmadığını anlayan denizciliğin her alanında yetişmiş. sorunlarını iyı bilen yöneticilerin yetişmeşi gerek. Denizciliği Gemi Persolelinden( Gemi Kaptanı, Gemi Makine Mühendisi,Gemi İnşa Mühendisi) ibaret olduğunu sanan köhnemiş zihniyetlerden kurdarılması gerek. Ordak aklın herzaman üştün olduğunun bilincinde olan bilgili ve çalıskan yöneticilerin denizciliğin her alanında calışması gerektiğini düşünüyorum. Bunun en büyük örnegi sayın bakanımızdır.Kendisi denizci olmasına ramen Karayolları,THY ve Bilgi teknoloyileri konularındaki basarıları tarihe mal olacak katar önemlidir.Denizcilin konumunu başımızı one eğerek birazcık olsun düşünelim.Bu köhnemiş zihniyeti kurumun her alanına yönetmenlıklerle yerleştşrdiniz.Zeki ve Çalışkan insanların onünü kapattınız. Başarılı çalışkan personeli küstürdünüz. Bırakın hak eden hak ettiği yere gelsin ortak, amacımız denizci millet denizci devlet olsun,( Gemici devlet zihniyetinden kurtulalım)
78.169.58.82
ÇOK YETİŞMİŞ LİMAN BAŞKANI
19 Aralık 2012 Çarşamba 23:42
ŞİLE LİMAN BAŞKANI
Bürokraside 'ıslık' komedisi

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı'nda uzman olarak görev yapan Ramazan Açıkgöz'den, ıslıkla "Ah bu gönül seni seni arzu eder yâr" adlı şarkıyı söylediği için savunma yapmasının istendiği ortaya çıktı

AYDIN HASAN Ankara


Yolsuzlukla Mücadele Derneği Kurucu Başkanı Tevfik Diker, Genç Parti'ye genel başkan yardımcısı olduktan sonra bürokrasideki çarpıklıklarla ilgili dosya oluşturmaya başladı. Belgelere göre; Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Taşpınar, uzman Ramazan Açıkgöz'den ıslık çaldığı için savunma istedi. Taşpınar yazısında, şu ifadelere yer verdi:
"31 Ocak 2002 günü saat 11.00 sularında otururken daire içinde süreklilik gösteren bir ıslık sesi işittim. Sese doğru ilerlediğimde tarafınızca daire içindeki görev yerinizde Türk Sanat Müziği'ne ait bir besteyi sürekli ıslık çalarak söylediğinizi tespit ettim.

'Memura yakışmaz'
Tahminen 'Ah bu gönül seni, seni arzu eder yâr' mısralarına uyum gösterir şekilde ıslık çalıyordunuz. Bu çıkarılan sesler tüm daireyi rahatsız ettiği gibi bizleri de rahatsız etmektedir, çünkü bu hal ve hareketiniz devamlı tekerrür etmektedir. Devlet memurluğuna yakışmayan bu hal, hareket ve tavırların nedeniyle savunmanızı 7 işgünü içinde yapmanızı rica ederim."
141.196.48.149
ahmet dagdelen
18 Aralık 2012 Salı 16:07
önce liman başkanı yetiştirmek gerek...
tebliğ ,yönetmelik veya talimat yayınlayarak daha güvenli emniyetli seyir sağlanılmaya çalışılıyor ve iyide oluyor,son yapılan değişikliklerle de liman başkanlıklarındaki denizci sayısıda artırıldı,ancak hala daha denizci olmayan sancağını iskelesini bilmeyipte liman başkanı olarak çalışan liman başkanları var(gerçi bunlardan liman başkanlık vasfı alınıp araştırma görevlisi memuruyeti verilmesine rağmen kendilerini hala daha liman başkanı olarak lanse ediyorlar.)ve bunlara bazı konuları anlatmak çok zor olmakla kendi bildiklerinin çok doğru olduğunu iddaa ediyorlar bu nedenden dolayı umarım en kısa sürede yeni atamalar yapılarak denizci liman başkanlarının göreve başlamasını bekliyoruz.
88.248.25.93
DENİZ
18 Aralık 2012 Salı 11:42
TEBLİĞLER EMİRLER VERMEKLE HİZMETİN VAR EDİLMESİ
LİMANLARDAKİ,DENİZ VASITALARININ KONUMU,PETROL RAFİNELERİNE YANAŞACAK,KALKACAK,GEMİLER VE TANKERLERE HİZMET VERECEK VASITALARIN DURUMU İÇLER AÇISI.BİR AN EVVEL KLAVUZUN,ÇALIŞAN PERSONELLERİN CANLARI,GEMİLERİN,LİMANLARIN,PETROL ŞAMANDIRALARDAKİ EMİNİYETİ GÖZÜ,ELİ AYAĞI BU VASITALAR..NASIL VASITALAR BİR BAKIN BAKAYIM....NE ZAMANDAN KALMALAR,BİR AN EVVEL BUNLARIN ELDEN ÇIKARTILMASINA GİDİLMESİNİ.TERSANELERİMİZDE MODERN ROMORKÖRLER PLOT VASITALARI YAPILMAKTA..GIPTA EDİLMEKTELER.DÜNYAYA SATIŞTA YARIŞMAKTALAR..HEM CAN,HEM SÖNDÜRME,HEM UZUN ZAMAN DENİZDE KALMA,NE SAYILABİLİRKİ HEPSİ İÇİNDE BİR DENİZ MODERN VASITALARI.BİR AN EVVEL BU VASITALAR LİMANLARA EN AZ ÜÇER ADET,ACIK DENİZLERDE ŞAMANDIRALARDAKİ PETROL TERMİNALLERİNE DE AYRI BİR KLAVUZLUK TEŞKİLATI KURDURULMASINI..FIRTINALI HAVALARDA LİMANLARDAN KALKACAK KLV TEŞKİLATI KM LERDE UZAKTAKİ PETROL TERMİNALİNE GİDECEK BURADAKİ ŞAMANDIRALARA BAĞLI TANKERİN HALATLARINI ÇÖZECEK..ÇOK ZOR BİR UYGULAMA SİSTEMİ..HATDA GİDEMEME DURUMLARI OLUŞMAKTA...EN BÜYÜK TEHLİKELERDEN BİRİ DE PETROL TERMİNALLERDEKİ KLAVUZLUK HİZMETİ VERİLEMEME DURUMU..ÖNEMLE BUNU DİKKATE ALINMASINI...KESİNLİKLE PETROL TERMİNALLERİNE KLAVUZLUK TÜM ARAÇ GEREÇLERİN SİSTEMİ KURDURULMASINA GİDİLMESİNİ..24 SAAT HİZMET VERME KONUMUNUN YAPILMASI ŞART. AYRICA KIYI EMNİYETİ GEMİ KURTARMA NIN KARADENİZDE 2 TANESİ BATI KARADENİZDE,2 TANESİ DOĞU KARADENİZDE OLMAK ÜZERE 4 TANE CAN VE MAL KURTARMA TERMİNALLERİ KURMASI ŞART..BUNLAR EĞE DE AKDENİZDE DE BİR AN EVVEL KURULMASINI...BUNLARA KUVVETLİ FIRTINALARDA GECE GÖRÜŞLÜ TAM DONANIMLI HELİKOPTERLERİNDEN KONULMASINI..DENİZİN ORTASINDAN ANINDA EN HIZLI HİZMET VERECEK VASITA HELİKOPTERLERDİR..VE BUNLARIN HAVA MEYDANLARINDA VEYA KARADA AÇIK ÖZEL HER YERDE PISTLERİN OLUŞTURMAK GEREKLİ..HASTANELERİN TEPELERİNİNDE HELİKOPTER İNME YERİ OLARAK DZAYN EDİLMESİ ŞART..
176.240.101.186
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim