• BIST 9524.59
  • Altın 2496.239
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.7285
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 12 °C

Büyülü Şehrin Gelinleri

Büyülü Şehrin Gelinleri
İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, 'Yıl sonunda farklı gemi tasarımlarını ortaya koyup, 'Ey İstanbullu buyrun seçin' diyeceğiz' dedi.
İSTANBUL'UN SİMGESİ KALDIRILMAYACAKİDO'nun yeni gemiler almak için harekete geçmesi üzerine İstanbul'un simgesi vapurların kaldırılmaması için 'Vapurumu Vermiyorum' kampanyası başlatan kent halkına seslenen İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, 'Yıl sonunda farklı gemi tasarımlarını ortaya koyup, 'Ey İstanbullu buyrun seçin' diyeceğiz' dedi. 'Büyülü Şehrin Gelinleri' diye tarif ettiği şu an çalışan 32 vapurun kesinlikle kaldırılmayacağını belirten İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, 'Hiç kimse merak etmesin, martıları yarensiz bırakmayacağız' dedi. Şu an vapurlarda doluluk oranının yüzde 17 olduğunu belirten Dr. Paksoy, başka deniz araçlarının arayışı içinde olduklarını da bildirdi. Proje çalışması yaptıklarını söyleyen Paksoy, 100 bin İstanbullu'ya nasıl bir gemi istediklerini sorduklarını belirterek şunları kaydetti:

'İstanbullu açık güverte istiyor, martıya simit atmak istiyor. Yeni gemiler açık güverteli olacak. Gemiye biner binmez gemi hareket etsin istiyorlar. İnsanlar arka arkaya oturmak istemiyor. Yeni proje bunları kapsayacak. Özellikle engelli vatandaşlar 'biz de bu keyiften faydalanmak istiyoruz' dediler. Böylece iki aydır çalışan proje ekibi yıl sonuna kadar yeni tasarımları ortaya çıkaracak. Alternatifleri ortaya koyacağız, 'Ey İstanbullu sizin isteklerinize uygun olarak bakın size farklı tasarımlar yaptık. Buyrun size soruyoruz, seçin, hangisini istiyorsunuz?' diyeceğiz.'

Yeni gemilerin yaptırılması için 200 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırdıklarını söyleyen Dr. Paksoy, kapasitesi belirlenince kaç tane yaptırılacağına karar verileceğini söyledi. Paksoy, 'Neden şu andaki vapurladan üretmiyorsunuz?' sorusuna, 'Onlardan zaten 32 tane var. Nasıl yandan çarklılar yerine şu andaki vapurlar getirilmişse, Getireceğimiz gemiler de şu anda çalışan vapurların devamı olacak' yanıtını verdi. İDO Genel Müdürü, 'Yenileri üretilmeyince eski vapurlar zamanla yandan çarklılar gibi yok olup gitmeyecek mi? sorusunu ise şöyle yanıtladı:

'32 vapurun teminatı İDO'dur. Şehit Sami Akbulut gemisi iki yıldır kenara alınmış hüzünlü bir gemiydi. 1 trilyon harcayarak geminin bütün çelik aksamını değiştirdik ve ömrünü 50 yıl uzattık. Sami Akbulut, eylülde Boğaz sularında süzülmeye devam edecek. Necati Gürkaya gemisi bir senedir hurdaya ayrılmıştı, tamir ettik, çalışıyor. Siz bu gemilere bakarsanız, bu gemiler 100 sene daha gider.'

İDO Genel Müdürü: İçiniz rahat olsun

Kent sakinlerinin başlattıkları kampanya'da 'Konserve kutusu gibi gemilere binmek istemiyoruz. Deniz yerine ense görmek istemiyoruz' dediklerini hatırlatan İDO Genel Müdürü Dr. Ahmet Paksoy, herkesin içinin rahat olmasını istedi. Paksoy, yeni gemilerin güverteli olup yolcuların martılarla arkadaşlığına engel olmayacağını da sözlerine ekledi. 

Kaynak: Hülya Ünlü
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim