• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Bref ve TÜDAV, ‘Kıyılarda Temizlik Dalgası’ projesini başlattı

Bref ve TÜDAV, ‘Kıyılarda Temizlik Dalgası’ projesini başlattı
Bref’in başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında TÜDAV işbirliğinde İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana’da Henkel çalışanları ile birlikte kıyı temizliği gerçekleştirilirken projenin İstanbul ayağına ünlü isimler de destek verdi.

Dünyamızın yarınları ve gelecek nesiller için duyarlı yaklaşımı ile öne çıkan Bref markası, ülkemizin kıyıları için de harekete geçti. Bref, “Kıyılarda Temizlik Dalgası” adıyla çok özel bir proje başlattı.

Bref’in başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında TÜDAV (Türk Deniz Araştırmaları Vakfı) iş birliğinde İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana’da Henkel çalışanları ile birlikte kıyı temizliği gerçekleştirildi.

Böylece ülkemizi çevreleyen Karadeniz, Akdeniz, Marmara ve Ege Denizlerinde eş zamanlı olarak kıyılar temizlendi. Toplanan plastik, cam ve metal gibi geri dönüştürülebilir atıklar ise geri dönüşüm tesislerine gönderilerek yeniden üretime kazandırıldı.

Projenin İstanbul Kilyos’ta hayata geçen etabına Fotoğraf Sanatçısı Bennu Gerede, Oyuncu Burak Arslan, Oyuncu Hazal Eylül Çelik, Oyuncu Murat Aygen, Oyuncu/Programcı/Şovmen Okan Bayülgen ve Oyuncu Tuan Tunalı gibi ünlü isimler ve çok sayıda basın mensubu da katıldı.

kiyi_2.jpg

GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK OLUYOR

Hem ambalajı hem de içerisindeki plastik koruyucusu, Haiti’de okyanuslardan toplanan %100 geri dönüştürülebilir plastiklerden üretilen Bref Power Aktiv Pronature, bu şekilde denizlerin atıklardan temizlenmesine ve plastik atıkların yeniden üretime kazandırılmasına da yardımcı oluyor.   

kiyi_1.jpg

HER YIL 8 MİLYON TON PLASTİK DENİZLERE KARIŞIYOR

TÜDAV’ın yayınladığı rapora göre, dünya çapında üretilen yılda 300 milyon ton plastiğin yaklaşık yüzde 2’si, yani 8 milyon tonu denizlere ulaşıyor. Bu plastiklerin deniz suyunda çözünmesi ise yıllar alıyor.

Çözünen zehirli kimyasallar ise besin zinciri yoluyla yeniden insanlara geçiyor. Bu plastik kökenli maddeler, deniz suyunu diğer canlılar için zehirlemekle kalmıyor; besin zannedilerek yutulan plastikler yunus, balina ve deniz kuşlarının da ölümüne yol açıyor.

Yapılan araştırmalarda ülkemiz kıyılarında karaya vuran yunus ve balinaların midelerinde ciddi oranda naylon poşet ve başka plastik kökenli maddelere rastlanıyor. Kötü plastik atık yönetiminin yüzde 83’ünden sorumlu 20 ülke arasında Türkiye de yer alıyor.

kiyi_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim