Boat Antalya Yatçılık ve Su Sporları Etkinliği Fuarı 'Boat Antalya' bugün açılıyor.
NTSR Fuarcılık Reklam ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Özlem Canik, Türkiye'de yılda ortalama 80 motoryat, 300 yelkenli tekne, 350'nin üstünde orta boy motorlu tekne satışı yapıldığını söyledi.
Canik, ''Türkiye, dünya mega yat üretiminde dördüncü sıradadır ve ortalama 250 milyon dolar cirosu vardır. İkinci el tekne piyasası ise 55 milyon dolar. Charter, yat aksesuarları ve ekipmanları ve su sporları toplamı cirosu da 250 milyon doları bulmaktadır. Bu sektörde toplam yıllık işlem hacmi 600 milyon doların üzerindedir'' dedi.
Fuarın tanıtımı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Hüsnü Çöllü de denizcilik sektörü ve fuarla ilgili bilgi verdi.
Çöllü, Manavgat bölgesinde saç tekne yapımı, Antalya Serbest Bölge'de lüks yat üretimi, dalış ve deniz turizmi olmasına rağmen, Antalya'da denizciliğin geri kaldığını söyledi.
Çöllü, ''Türk turizminde oldukça hızlı gelişme gösteren Antalya, denizcilikte sorun yaşıyor. 640 kilometrelik sahili bulunan Antalya denizcilikte geri kaldı. Sadece Antalya değil, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bu sektörün büyük sorunları var'' dedi.
Fuarda, 'Denizde Can ve Mal Güvenliği ile Deniz Çevre Kirliliği'ne Karşı Alınacak Önlemler' konulu toplantı da yapılacak.
Fuar, 12 mart tarihine kadar açık kalacak. DenizHaber.Com
"Boat Antalya" bugün açılıyor

NTSR Fuarcılık tarafından organize edilen, Boat Antalya Yatçılık ve Su Sporları Etkinliği Fuarı "Boat Antalya" bugün açılıyor. Fuar, 12 mart tarihine kadar açık kalacak.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
İran ile Ukrayna arasında gerilim tırmanıyorİran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Ukrayna'nın Hazar Denizi'nde İran ticaret gemisine düzenlediği saldırıya ilişkin sert açıklamalarda bulunarak, söz konusu eylemin "cevapsız kalmayacağını" söyledi.
Denizcilik sektörü STK'ları Karadeniz'deki gemi saldırılarına ses yükseltiyorTürkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) ile federasyona bağlı denizcilik sivil toplum kuruluşları, Karadeniz'de ticaret gemilerine yönelik artan insansız hava aracı saldırılarına ilişkin ortak bir açıklama yayımladı.
Hüseyin Başaran’a AHBAP gözaltısıAHBAP operasyonu kapsamında Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CMB Yatçılık Sanayi ve Ticareti Limited Şirketi sahibi iş insanı Hüseyin Başaran gözalına alındı.
Hürmüz Boğazı’nda mayına çarpan tankerde patlamaOrta Doğu'daki İran-ABD gerginliği devam ederken İran medyası, Hürmüz Boğazı'nda deniz mayınına çarpan bir petrol tankerinde patlama meydana geldiğini bildirdi.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
























