• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Beyşehir'de yat işletmecilerinin fırtına nöbeti

Beyşehir'de yat işletmecilerinin fırtına nöbeti
Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren gezinti yatı işletmecileri, yatlarını şiddetli fırtınadan kıyıdaki ağaçlara halatlarla bağlayarak korumaya çalışıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren gezinti yatı işletmecileri, yatlarını şiddetli fırtınadan kıyıdaki ağaçlara halatlarla bağlayarak korumaya çalışıyor.
 
Beyşehir Gölü kıyısında yeni sezona merhaba demeye hazırlanan yat işletmecilerinde meteorolojiden gelen şiddetli rüzgar uyarısı, tedirginliğe yol açtı. Geçtiğimiz yıllarda fırtına nedeniyle göl kıyısında gezinti yatlarının ve bazı teknelerin batması üzerine, benzer bir sıkıntıyı yaşamamak için önlem almaya çalışan yat işletmecileri, rüzgarın şiddetlendiği gece saatlerinden itibaren teknelerin bulunduğu sahilde nöbet beklemeye başladı. Sabaha kadar hiç uyuyamadıklarını belirten yat işletmecileri, kıyıda bekleyen yatların rüzgardan zarar görüp olumsuz etkilenmemesi için halatlarla kıyıdaki ağaçların gövdelerine bağladı. Bununla da yetinmeyen ve ağaçların yanısıra, kıyıdaki demir kazıklar ve Eşrefoğlu Köprüsü korkuluklarına da halatla bağlama işlemi yapan yat işletmecileri, buna rağmen korku ve endişelerinin sürdüğünü belirtti.
 
Yat işletmecisi Ahmet Bülbül, yaptığı açıklamada, meteorolojinin uyarısının ardından geceden itibaren ilçede etkisini göstermeye başlayan fırtınadan dolayı endişe yaşadıklarını söyledi. Beyşehir Gölü kıyısında bekleyen ve herhangi bir limanı ya da barınağı olmaması nedeniyle gezinti yatları için endişelendiklerini dile getiren Bülbül, "Kıyıdaki bu ağaçlar bizim koruma alanımız oluyor. Kıyıda bağladığımız demir kazıklar ise sağlıksız olduğu için sökülüyor. Yatları halatlarla bu şekilde bağlamamıza rağmen rüzgarda zor zapt ediyoruz. Rüzgar teknemizin üzerindeki naylonu, brandayı alıp götürüyor. Bu gece sabaha kadar uyuyamadık. Yatların başında nöbet bekledik" diye konuştu.
 
Yatların bulunduğu kıyıdaki ışıklandırmanın da yetersiz olduğundan yakınan Bülbül, bu nedenle ağaçlara bağladıkları halatların bazı kişiler tarafından kesildiğini belirterek, "Bu endişe ve korkuyu aslında sürekli yaşıyoruz. Artık Mart ve Nisan ayları bölgemizde rüzgarlı günlerin bol olacağı aylar. Rüzgar nedeniyle buradan ayrılamıyoruz. Yatları bir kaçırtırsak rüzgardan, bitişimiz demektir. Karşıya vurup parçalanabilir de. Kıyıdaki ağaçlar da olmasa halatlarla bağlayacak yerimiz yok. Yetkililerden ricamız artık bir an önce bu sorunumuzu çözmeleridir. Kısa zamanda yatlarımızı koruma altına alacağımız, bağlayabileceğimiz bir balıkçı barınağının yapılmasını bekliyoruz. Çünkü artık Beyşehir Gölü'nde sular da yükseldi ve rüzgarlı günlerde denizlerdeki gibi büyük dalgalar oluyor" dedi.
 
Yat işletmecisi Mehmet Kesen ise, fırtına nedeniyle kıyıdaki teknelerin zarar görmemesi için yatları halatlarla ağaçlara bağlayarak önlem aldıklarını belirterek, "Nispeten faydası oluyor. Ama yine de endişe yaşıyoruz. Sabaha kadar nöbet tuttuk. Her yıl bu mevsimde aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Ama bir türlü sesimizi duyuramıyoruz. Burada zaten bu işi yapan 3-5 tekne varız. Yetkililerden isteğimiz bir an önce yatlarımızı güvenle bağlayabileceğimiz bir barınak yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim