• BIST 11311.31
  • Altın 5897.703
  • Dolar 42.6861
  • Euro 50.1507
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 4 °C
  • Antalya 8 °C
  • Muğla 2 °C
  • Çanakkale 6 °C

Ayvalık'ta Armutçuk ile Lale Adası arasına köprü yapılacak

Ayvalık'ta Armutçuk ile Lale Adası arasına köprü yapılacak
Ayvalık belediyesi Armutçuk ile Lale Adası arasındaki dolgu yola 30 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde bir köprü yaptıracak. Köprünün planı ve projesi hazırlandı.

Ayvalık Belediyesi Gönül Yoluna köprü yaptıracak. Planı ve projesi hazırlanan köprü, Armutçuk ile Lale adasında inşa edilecek.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilk kez köprü projesini başkanlık görevindi tebrik etmek üzere kendisini ziyarete gelen Hava Kuvvetleri eski komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'ya anlattı.

Armutçuk ile Lale Adası arasındaki dolgu yola 30 metre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde bir köprü yaptırılacağını anlatan Gençer, denizin de 4 metre daha derinleştirilerek iç denizde sirkülasyonunun sağlanacağını söyledi.

Yaptırılacak köprünün altından balıkçı teknelerinin de rahatlıkla geçebileceğini ifade eden Gençer, köprü projesiyle birlikte yolun her iki tarafına da dolgu yaparak plaj haline getirmeyi planladıklarını anlattı.

Başkan Gençer, "Dolgu yapılan alanlarda sörf okulları, kafeteryalar, plajlar ve bisiklet yollarının da olacağı bir proje düşünüyoruz. Hazırlanan proje taslak bir proje. Duruma göre köprünün uzunluğu 50 metrelere kadar uzatılabilir ancak uzmanlar bu ölçülerin yeterli olacağını söylüyor. Biz büyükşehir belediyesi ile görüşerek bu projeyi buraya uygulayacağız" dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim