• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Ahmet Musul: UND Deniz'i Nuhoğlu batırdı

Ahmet Musul: UND Deniz'i Nuhoğlu batırdı
Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Musul,"UND Denizi aslında U.N. Ro-Ro’ya karşı savaş açan Çetin Nuhoğlu batırdı" dedi

Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Musul, "UND Denizi aslında U.N. Ro-Ro’ya karşı savaş açan Çetin Nuhoğlu batırdı" dedi.

UND Mersin bölge toplantısında, ro-ro hattını kullanan  UND üyesi İsa Çani, UND Deniz’in genel kurula sorularak kurulması gerektiğini, bunun neden yapılmadığını, hisselerinin satışının da aynı şeyi gerektirdiğini ve Mars, Ekol Lojistik gibi firmaların U.N Ro-Ro ile özel fiyat anlaşmasının olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine söz alan Musul, öyle bir şeyin olmadığını, ancak mantıken U.N Ro-Ro’nun büyük kullanıcıya daha indirimli fiyat vermesi gerektiğini kaydetti ve “Çetin Nuhoğlu’nun bana sattığı araçların fiyatı ile size sattıkları aynı mı” diye karşı bir soru sordu.

Ahmet Musul, “Bugün UN Ro-Ro’ya karşı savaş açan Çetin Bey aslında UND Deniz’i batıran kişidir. UND Deniz’in kurulması,  genel kurul kararı alınmadan sağlanmış olabilir ama, arkadaşlar çok cesur bir kararla ilk adımı atmışlardır. Böyle bir girişim de gizli yapılması gerekirdi. Çok iyi bir zamanlamayla da başladı. Ama Çetin Ağabey, o arkadaşlara üçüncü gemiyi aldırdı. Biz Ekol olarak çizgimizi koyduk ‘UND Deniz ile Fransa’ya, UN Ro-Ro ile de Trieste’ye gideceğiz’ dedik. Üçüncü gemiyi Trieste hattına koydular ve fiyat rekabeti başladı. Çetin Bey, bizi bir toplantıya çağırdı.  Cüneyt Solakoğlu, ‘Siz Trieste’ye gelmezseniz biz de Fransa’ya gelmeyiz’ dedi. Çetin Bey, bu öneriye karşı çıkarak ‘Biz ikisine de gideceğiz’ diye ısrar etti. Bunun üzerine Cüneyt Bey de, doğal olarak ‘o halde biz de elimizden geldiğince gücümüzü kullanırız’ diye konuştu. Ben de, ‘Bu savaşın sonucunda fiyatlar düşer, navlunlar da düşer. Ama savaş sona erince ro-ro fiyatları artar, navlunlar aynı kalır yanlış yapıyorsunuz’ dedim. Allahı var Cüneyt Bey, pazarlığa açıktı. Dolayısıyla UND Deniz’i batıran Çetin Bey’dir. Şimdi UN Ro-Ro’ya karşı hayali bir savaşla kendine haklı bir cephe açmaya çalışıyor. UN Ro-Ro bizim amacımız olamaz. Ro-Ro, bir araçtır. Açıkça söylemek gerekirse UN Ro-Ro’nun en fazla mecbur olan müşterisi başta Ekol, sonra Mars’tır. Bugün Ekol’ün yüzde 60’ı Trieste’den trenler üzerinde gider. Dolayısıyla UN Ro-Ro’ya en fazla mecbur olan ve en az pazarlık gücü olan şirketiz” açıklamasını yaptı.

"SİZE FARKLI, BİZE FARKLI FİYATA ARAÇ SATAR"

UN Ro-Ro’nun büyük firmalara daha ucuz bilet satmasının ticaret gereği olduğunu ifade eden Musul, şöyle devam etti: “Olaya Çetin Bey tarafından da bakarsanız, Çetin Bey’in bana sattığı araba ile size sattığı arasında fark vardır. Ama UN Ro-Ro, kesinlikle fiyat pazarlığı yapmıyor. Biz, bu pazarlığın yapılmasını istedik ama gizli saklı değil, binen araç sayısına göre farklı indirimler talep ettik. Çünkü, büyük firma olmanın getirdiği farklı dezavantajları da yaşıyoruz. Dolayısıyla satın almalardan elde ettiğimiz avantajı kullanmamız lazım. Biz İngiltere’ye giderken farklı fiyatlar alıyoruz. Adamlar, bin geçişe şunu, 2 bin geçişe bunu, 4 bin geçişe de şunu veririm diyor. Normalde de ticaretin böyle olması lazım. Ama UN Ro-Ro, işine gelmediği için bazen deve, bazen de kuş oluyor. Gündeme getirdiğimizde de, Sedat Bey kendine göre çok mantıklı bir açıklamayla ‘Ben bunu diğer firmalara anlatamam, fiyatlarda bir şey yapamayız’ diyor.  Aldığımız tek ayrıcalık 2008  yılında trene başlayacağımız sırada, trene geçen araçlara yer vermesidir. Çünkü, tren ile gemi birbirine senkronize olmadan bizim projemiz yürümez. Örneğin, Ulusoy bunu yapmıyor ama UN Ro-Ro verdiği sözü yerine getiriyor.”

YALAN SÖYLEMEYE İHTİYACIM YOK

Ahmet Musul sözlerine şöyle devam etti: “Çetin Bey, çok takdir ettiğimiz bir büyüğümüz olmasına rağmen şu anki tutumunu bir türlü anlayamıyorum. Şu masanın etrafındaki insanların biraraya gelmesini isteyen oydu. Bize karşı niye böyle bir savaş içerisinde bunu gelip konuşmadı bile. Toplantı sırasında bizlere önerilen başkanlığı kabul etmedik. Mars’ın diğer ortağı Garip Bey, Engin Bey’i önerdi. Bunun üzerine Çetin Bey, ‘Engin Bey’in üniversitedeki çalışmalarını biliyorum. Bizim için doğru bir isim’ dedi ve Engin Bey üzerinde karar kılarak davet ettik. Ben bunu söylemedim diye beni yalancılıkla itham etti ve toplantı öncesi bana gönderdiği maili gazeteci arkadaşlara gösterdim. Yalan söylemeye ihtiyacım yok.”

BAŞKAN, SEKTÖRÜ YAŞAYAN BİRİ OLMALI

Ocak ayında yapılacak seçime de değinen Musul, gönlündeki başkanı da şu sözlerle tarif etti: “Bu sektöre bir başkan gelecekse, bu sektörün içinden gelen ve derdini yaşayan biri olmalı. Dün Saffet Bey’i kınayan insanların bugün onun yaptıklarına benzer koltuk hırsına kapılmalarını anlamıyor, doğru da bulmuyorum. Eğer yaratacağı bir değer varsa, gelsin anlatsın biz de onu destekleyelim. Bu dernek bir bütün olmak zorunda. Çünkü, bugün konuştuğumuz her şeyin ardında devletin kuralları çıkıyor. O kapıdan ya da bu kapıdan geçmekle, o gümrükteki işleri yapmakla; alfabedeki harfler kadar belgeye paralar ödemekle uğraşıyoruz. Bu sorunların hepsinin ucu da devlete çıkıyor. Bizim devlet karşısında hakkımızı aramanın tek yolu güçlü dernekten geçer. Bölünmenin kimseye faydası olmaz. Sizden ricam, UN Ro-Ro ile ilgili konuları kendinize karşı bir koz olarak kullanan Çetin Ağabey’e prim vermeyin! Bildiği bir şey varsa paylaşsın.”

UN RO-RO BİZİM SATTIĞIMIZIN YARISI ETMEZ

UN Ro-Ro’nun sattıkları değerin çok altında bir yerlerde kaldığını ifade eden Musul, “UN Ro-Ro’nun bugünkü ticari değeri, bizim satmış olduğumuz meblağın yarısı etmez. Kaldı ki bu satıştan edindiğimiz parayı geri verip geri alabiliriz. Ama bilgisayarlarımıza haciz geldiği dönemi lütfen hatırlayın! Biz o gün iyi niyetle bu işe soyunan arkadaşlarımızın müflis duruma düşmemesi için tek para kaynağımız olan elimizde kalan hisselerin bir kısmını sattık. O insanların şahsi servetlerinin ipotek altına alınmasına neden olan kişi Çetin Ağabey iken, maalesef Çetin Ağabey buna çözüm bulmak yerine böyle ucuz yöntemlerle prim yapmaya çalışıyor.Bizim şirketimizin yüzde 37’si Abu Dhabi devletine ait bir fon kuruluşuna ait. Bu fonların hepsinin bir yerde arkadaşlıkları vardır. 3-5 ay önce ABD’de KKR yöneticisi ile konuştuklarında kesinlikle pişman olduklarını söylediğini aktardı. O gün 1 milyar Euro’ya satılan şirketi 500 milyon Euro’ya alacak çıkmaz. İstersek biz alabiliriz ama bir işe yaramaz” açıklamasını yaptı.

SOLAKOĞLU’NDAN DESTEK

Tek yönlü bir haber vermemek adına telefonla ulaştığım Cüneyt Solakoğlu da, Musul’un söylediklerini doğrulayarak, “Ben kendisiyle Ro-Ro’yu temsilen konuşmadım Borsa lokantasında Ahmet Musul’un ricasıyla duayen sıfatıyla konuştum. Kendisine yanlış yaptığını kavga ederek bir yere varılamayacağını, benim araya gireceğimi söyledim. UND Deniz’i kimin batırdığıyla ilgili Çetin Bey’den başka isim olabilir mi? Eğer çok istiyorsa, Ro-Ro’yu kendi parasıyla kurmalıydı. Derneği bu işe katmamalıydı. Başarılı iş adamı vardır, başarısız işadamı vardır. Çetin Bey, kendi işinde gösterdiği başarıyı birlikte hareket etmek gerektiğinde göstermemiştir” açıklamasını yaptı.

und_1.20121222231329.jpg

und_2.20121222231343.jpg

und_3.20121222231353.jpg

und_4.20121222231424.jpg

und_5.20121222231434.jpg

und_6.20121222231443.jpg

und_7.20121222231457.jpg

und_8.20121222231507.jpg

und_9.20121222231516.jpg

und_10.20121222231527.jpg

und_11.20121222231537.jpg

und_12.20121222231550.jpg

und_13.20121222231601.jpg

und_14.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim