• BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ağva'daki Göksu Deresi'nde kirlilik akıyor

Ağva'daki Göksu Deresi'nde kirlilik akıyor
Bazı işletmelerin arıtma tesislerinin çalışmaması ve evsel atıklar yüzünden Göksu Deresi'ndeki artan kirlilik yüzünden bazı noktalarda aşırı yosunlaşma da görülüyor.

Şile'nin Ağva Mahallesi'nde bulunan Göksu Deresi'nde kirlilik yaşanıyor. Bazı işletmelerin arıtma tesislerinin çalışmaması ve evsel atıklar yüzünden Göksu Deresi'ndeki artan kirlilik yüzünden bazı noktalarda aşırı yosunlaşma da görülüyor.

Şile Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Jeolog Nabi Evren, "Ağva Mahallemizin önemli turizm değeri olan Göksu Deresi ne yazık ki yok olma ile karşı karşıya. Bölgenin turizminin değerinin artmasında bu derenin rolü büyük. Adeta günden güne yok olan dereden geçim kaynağını sağlayan turizmci esnafı, vatandaşlar, yetkililer dereye sahip çıkmayarak adeta bindikleri dalı kesiyorlar. Biz bu konu ile ilgili Şehircilik ve Orman Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne dernek adına yazımızı yazdık ama henüz ses çıkmadı" diye konuştu.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ozzion
09 Temmuz 2014 Çarşamba 08:55
08:55
Olay evsel atıklar ya da otellerin arıtmalarının çalışmaması değil. Göksu deresi üzerine yapılan barajdan kaynaklıdır. Akmayan sularda her zaman yosunlaşma olur. Gün geçtikçe büyütülen İstanbul'un sözüm ona su ihtiyacını karşılamak için 2 baraj daha yapacaklar. Sorun İstanbul'un suyunda değil, katledilen doğaya yapılan yüksek binalardan dolayı artan nüfusta... Göçü durdurun ve baraj yapma ihtiyacı da kalmasın Baraj son nefes alınacak yerleri de katletmekten başka bir işe yaramayacaktır...
212.253.32.174
Mahmut Öztenar
30 Ekim 2012 Salı 16:38
Göksu dersi kirliliği ve deniz bisikleti yasağı
Ağva Göksu nehri yapısı gereği mevsimsel bir nehir olup sürekli deniz ile irtibatı olmadığından,ancak dere ağzı açılınca denize boşalabilmekte ve denizden temiz su sirkülasyonu ile temizlenmektedir.Fakat nehrin denize kavuştuğu alana maalesef halen bir mendirek yapılamamış ve hemen her yıl ekim/kasım aylarında nehrin yükselmesi ile ağvada sel oluşumuna da sebebiyet vermektedir.

AYRICA 15 GÜN ÖNCESİNDEN İTİBAREN DE AĞVA GÖKSU NEHRİNDE DENİZ BİSİKLETİ KULLAMNMA YASAĞI GETİRİLMİŞ VE KULLANIM İÇİN DENİZLERDE BU ARACIN KULLANILMASI İÇİN ŞUBAT 2011 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN PROSEDÜRÜN YERİNE GETİRİLMESİ İSTENMEKTEDİR.
DOLAYISİYLE AĞVA GÖKSU NEHRİ TATAMEN KORUMA VE İLGİDEN UZAK VE UZAK DURULMASI İSTENEN BİR HALE GELMİŞTİR.

İLGİLİ KURUMLARA YAPTIĞIMIZ YAZILI BİLDİRİMLERE 22 GÜNDEN BERİ HENÜZ CEVAP GELMEMİŞTİR.ANCAK CEVAP ALINACAĞI VE ÇÖZÜM BULUNACAĞINA İLİŞKİN İNANCIMIZ TAMDIR.
78.176.85.128
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
23 Ekim 2012 Salı 09:53
Ağva'da Göksu Deresi
Küçücük bir dereyi kirletenler tek tek saptanarak ilan edilmelidir. Sadece yazı yazmakla görülüyor ki bu işler düzelmiyor. Bu konuda defalarca yazıldığı , yasalar çıkarıldığı,cezalar uygulandığı halde önüne geçilememesinin nedeni, trafikte,sağlıkta, gıdada, suda, zabıtada, poliste, vergide vb yerlerde olduğu gibi, devlet memurları görevlerini yapmaktan çekinmektedirler. Görevimi yaparsam beni işimden atarlar korkusunu devlet memurunun kafasından silmek gerekiyor. Aksine görevimi yapmazsam işimden atarlar korkusu kafasına yerleşmelidir. Buna da ahbap-çavuş ilişkileri mani oluyor. Bu konuda hükümetin bir çalışması var mıdır bilmiyorum. Resimde çok feci görünüyor küçük Göksu Deresi. Kirlenmese çok güzel olacağa benziyor. Daha böyle ne derelerimiz, nehirlerimiz var kapkara akıyor. Nasıl çıkacağız bu işin altından bilemiyorum.Bu kadar çaresiz miyiz. Kapalı yerlerde sigara içmeyi yasaklayan hükümet bu işe ne zaman el atacak, bilen varsa söylesin de yüreğimize ferahlıkllar versin. Aksi halde hükümetin yapabileceği işlere el attığını yapamadıklarını, yani aciz kalacağını düşündüğü işleri kendi haline bıraktığını düşünmek zorunda kalacağım. Allah yardımcımız olsun. www.refikakdogan.com
176.240.118.6
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim