• BIST 11225.96
  • Altın 5752.398
  • Dolar 42.5418
  • Euro 49.6
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

41 mermer ocağı, Marmara Adası'nın sonunu hazırlıyor

41 mermer ocağı, Marmara Adası'nın sonunu hazırlıyor
Marmara Adası ile ilgili soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız mermer ocaklarının tehdidi altındaki Marmara Adası’nda 41 adet mermer işletmesinin olduğunu açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, mermer ocaklarının tehdidi altındaki Marmara Adası’nda 41 adet mermer işletmesinin olduğunu açıkladı.

Bakan Yıldız’ın verdiği bilgiler Türkiye’nin en büyük ikinci adası konumundaki Marmara Adası’ndaki mermer ocaklarıyla ilgili korkunç tabloyu giözler önüne serdi. CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova’nın Marmara Adası ile ilgili önergesini yanıtlayan Yıldız, şunları kaydetti:

11’İ DURDURULDU

“Marmara Adası’nda 15 Ağustos itibariyle 41 adet faaliyeti devam eden ve 11 adet faaliyeti durdurulan işletme izinli toplam 52 adet mermer işletme ruhsatı bulunuyor. Ayrıca 77 adet ruhsatı iptal edilmiş ve 11 adet ruhsatın terk talebi kabul edilmiştir. Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nce Marmara Adası dahilinde düzenlenen maden ruhsatlarından 39 gerçek ve tüzel kişiliğe verilen toplam 55 adet işletme ruhsatının hukuki yürürlüğü devam etmektedir. Madencilik faaliyetlerinin çevreye duyarlı yöntemlerle yapılabilmesi, faaliyetler esnasında çevrenin en az etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması ve doğal dengenin korunmasına yönelik olarak maksimum tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla gerekli yasal düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca valiliklerle madenciliğe kısıtlanan özel alanların belirlenmesine yönelik çalışmalarımız halen devam etmektedir. Korunması gerekli alanlar korumaya alınmaktadır. Madencilik faaliyetlerinin çevreye duyarlı yöntemlerle yapılabilmesi için yapılan yasal düzenlemelerle çevreye duyarlı bir madencilik politikası geliştirilmiştir.Maden ocaklarının yerleşim yerlerine, özel alanlara ve kamu alanlarına olan uzaklıkları ilgili mevzuatla düzenlenmiştir. İşletme izni alanları belirlenirken bu uzaklıklar göz önüne alınmaktadır. ”

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Noname
04 Ekim 2019 Cuma 17:24
17:24
Başlık ne alaka? Neden Marmara'nın sonunu getiriyormus yazıda ondan bahsedilmemis. Zaten mermer ocakları belli bir bölgede ve yerleşim yerlerine yakın değil.
5.47.64.86
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim