• BIST 10336.5
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 11 °C

2007 İzmir için bereketli olacak

2007 İzmir için bereketli olacak
Carnival Corporation grubuna bağlı kruvaziyer gemiler önümüzdeki yıldan itibaren İzmir'e sefer düzenlemeye başlayacak. Her seferde 3 bin yolcu İzmir'e gelecek.
İzmir'e 2006 yılında 54 sefer yapan Costa gemilerine 2007 yılında 11 sefer daha ekleniyor. Her gemiyle yaklaşık 3 bin turisti İzmir'e getiren 'Costa' gemilerine gelecek sene Amerikan Carnival Corporation adlı kurvaziyer gemisi şirketler grubuna ait Carnival Freedom gemisi de 11 seferle katılacak. 18 Mart - 26 Eylül tarihleri arasında İzmir'e 11 sefer düzenleyecek gemi ile birlikte yüzde 95'ini Amerikalıların oluşturduğu 30 binin üzerinde turist İzmir'e gelecek.İtalya'nın İzmir Konsolosu Michele Tommasi ve Costa Crociere Türkiye Mümessili Kaptan Angelo Della Valle dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Kocaoğlu İzmir'de turizmin gelecek sene daha da hareketleneceğini söyledi. Carnaval Freedom isimli gemi ile İzmir'e gelecek turistlerin yüzde 95'nin Amerikalı olacağını kaydeden İtalya'nın İzmir Konsolusu Konsolosu Michele Tommasi ise, İzmir turizminin beklenen gerçek atılımı gerçekleştireceğini söyledi.
Tomassi, "Geminin bağlı olduğu şirket olan Carnival Corparation büyük bir şirkettir. Bünyesinde Costa Crociere şirketi ile birlikte 10 şirket daha barındırmaktadır. Şirket dünyada turizmin yüzde 75'ini sağlıyor. İtalya'da yeni yapılacak 2074 yolcu kapasiteli Carnival Freedom isimli gemi ile İzmir'e seferler düzenleyecektir. İzmir Limanı ve İzmir kentinin turizme sağladığı kolaylıklar sayesinde bu tür turlar artarak devam edecek" diye konuştu.
İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı da ziyaret eden, İtalya Konsolosu Michele Tommasi ile beraberindeki Carnaval Coproration kruvaziyer gemisi şirketleri gurubundan Costa Crociere Türkiye Mümessili Kaptan Angelo Delta Valle, Kruvaziyerler Sorumlu Kaptanları Domenico Tringale ve Luigi Razeta, Carnival Corporation Gemilerinin Güvenliğinden Sorumlu Mühendis Domencio Rognoni'den oluşan heyet İzmir'in kruvazier turizminin cazibe merkezi olacağını söylediler.
Costa Crociere heyeti kabulü sırasında konuşan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, "İzmir, sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerinin yanı sıra, kendine özgü alış veriş merkezleri ile de turistler için cazibe merkezidir. Ülkemize ve İzmir'e gelecek olan konuklarımız için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk misafirperverliğinin en iyi şekilde gösterecektir" dedi.
Carnival Corporation şirketler grubu temsilcileri ayrıca İzmir Ticaret Odası'nı da ziyaret etti.İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş İzmir'e kruvaziyer turizmini başlamasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. 2004'te turları başlatırken ABD'li turistleri de İzmir'e getirme hedeflerinin bulunduğunu söyleyen Demirtaş, Carnival Freedom'un seferlerine başlaması seferlerin artacağını söyledi.Demirtaş, "Universiade ile 20 bin turist İzmir'e geldi. Kruvaziyerler ile tek seferde gelen yolcu ile karşılaştırıldığında bu gemilere gereken önem ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim