• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Yunusdan ilham aldı, yakıt cimrisi boya üretti

Yunusdan ilham aldı, yakıt cimrisi boya üretti
Dünyanın önde gelen deniz ekipmanları boyası üreticilerinden Nippon Marine Paint, LF-Sea adlı ürünüyle deniz taşıtlarında yakıt tasarrufunu zirveye taşıdı.

Dünyanın önde gelen deniz ekipmanları boyası üreticilerinden Nippon Marine Paint, LF-Sea adlı ürünüyle deniz taşıtlarında yakıt tasarrufunu zirveye taşıdı. Yunus ve ton balıklarının derisinden esinlenilerek yaratılan LF-Sea, deniz suyuyla gemi bordasının temasını azaltarak sürtünmeyi azaltıyor ve ciddi oranda bir yakıt tasarrufuna imza atıyor. Nippon Marine Paint, düzenlediği konferansla ürünlerini tanıttı. Tanıtıma, şirketin Japonya ve Güney Kore’deki üst yöneticileri de katıldı. Konferans’ın açılış konuşmasını yapan Wilckens Türkiye Genel Müdürü Baybora Yıldırım, böyle bir etkinliğin Nippon Paint Marine’in Türkiye pazarındaki yerini sağlamlaştırmak adına oldukça etkili olacağına inandığını kaydetti. Yıldırım’ın ardından söz alan Wilcenks Genel Koordinatörü Michel Wilckens, Nippon Paint Marine’in güvenilirliğine dikkat çekti. Marine grubunda dünyanın önde gelen isimlerinden biri olmayı başardıklarını söyleyen Wilckens, güven ve kaliteyi birleştirerek ilerlemelerini sürdüreceklerini belirtti.

LF-SEA İLE YAKIT TÜKETİMİ YÜZDE 4 AZALIYOR

Japonya’nın Osaka ve Kobe Üniversiteleri tarafından birlikte geliştirilen LF-Sea, yüksek moleküllü hidro jel yapısıyla sürtünmeyi azaltarak yüzde 4’e varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Karbon salınımını düşürmesi bakımından çevreciliğiyle de ön plana çıkan LF-Sea, suyu absorbe eden teknolojisiyle ön plana çıkıyor. Ürünle ilgili bilgi veren Nippon Paint Marine Küresel Operasyonlar Yöneticisi Soichiro Shiraishi, LF-Sea uygulamasının, geminin ömrünü uzattığına da dikkat çekti. Yunuslar ve ton balıkları gibi deniz canlılarının derisinden esinlenilerek üretilen LF-Sea’nin düşük sürtünme katsayısı sayesinde oldukça verimli bir ürün olduğunu dile getiren Shiraishi, bu uygulamayla birlikte gemilerin moleküler düzeyde daha hidrodinamik hale geldiğini ifade etti. Shiraishi, LF-Sea’nin şimdiye kadar 650’nin üzerindeki gemiye uygulandığını da sözlerine ekledi.

NİPPON PAINT’TEN BALAST TANKLARINA ÖZEL TEKNOLOJİ

Nippon Paint Marine Başkanı J.H. Lee de, NOA 60HS balast tankı astarlarıyla ilgili bilgi verdi. Geminin yapısal olarak daha güçlü olmasını sağlayan bölgelerin NOA balast tankı astarıyla korunduğunu söyleyen Lee, NOA 60HS’nin Nippon Paint’in patentli teknolojisi olan “Self Indicating (SI) Function” ile oluşturulduğunu belirtti. Astardaki pigment kontrolü teknolojisi sayesinde SI fonksiyonunun hem boyacılara hem de denetçilere astar inceliği bilgisi hakkında yardımcı olunduğunu söyleyen Lee, en dar ve ulaşılamaz bölgelerde bile bu teknoloji sayesinde boya inceliğinin tespit edilebildiğini kaydetti. NOA 60HS’nin 570’i aşkın yeni gemide uygulandığını söyleyen Lee, dünyanın ilk tek astar sistemininin de yine Nippon Paint Marine tarafından üretildiğini dile getirdi.

Lee’nin ardından söz alan Nippon Paint Bölge Yöneticisi Niko Yamanoune, Satış Yöneticisi Ryan JK Kim, ve Genel Müdürlük Ofisi Yetkilisi Nobuhiko Kawabe de Nippon Paint Marine ürünleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Konferansın ardından düzenlenen kokteyl de, Türk-Japon dostluğu açısından güzel görüntülere sahne oldu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim