• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Yeşilin her tonu ile büyüleyen Karagöl

Yeşilin her tonu ile büyüleyen Karagöl
Artvin'in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl, doğal güzelliğiyle turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Artvin'in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl, doğal güzelliğiyle turistlerin gözde mekanları arasında yer alıyor.

Artvin'in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl, güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülerken, iş ve şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenlere alternatif sunuyor.

Sonbaharda sarı, kırmızı ve kahverenginin, yazın ise ağırlıklı olarak yeşilin binbir tonunu barındıran Karagöl, her mevsim ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın kuzeybatısında yer alan Karagöl, Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olarak gösteriliyor.

Karagöl, yöredeki diğer bazı göller gibi 1800'lü yılların başında meydana gelen heyelanda küçük bir derenin önünün toprak kütlesiyle kapanması sonucu oluştu. İlçe merkezine 27 kilometre mesafedeki göle, Muratlı Barajı'nın kıyısından geçen kara yolu, ardından da Camili yolu güzergahı takip edilerek gidiliyor. Gölün çevresi sık ormanlarla çevrili. Bazıları endemik bitki türlerinin bulunduğu yörede, metrekareye 3-4 çiçek çeşidi düşüyor.

Karagöl ile çevresindeki vadiler ve yaylalarda canlanan tabiatla birlikte ortaya çıkan yeşilin her tonu, ziyaretçileri adeta büyülüyor. Özellikle şehrin ve iş yaşantısının stresinden uzaklaşıp, doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler ile fotoğraf tutkunları yöreye akın ediyor.

Karagöl, tur şirketlerinin de listelerinde yer alıyor. Pek çok tur şirketi Doğu Karadeniz gezilerinde, müşterilerini mutlaka Karagöl'e götürüyor. Ziyaretçi sayısında tatil günlerinde artış gözleniyor.

"Cennet gibi bir yer"

Karagöl'ü ziyaret edenlerden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Fatma Çelebi, "teknik gezi" kapsamında Karagöl'e geldiklerini, göl ve çevresinin muhteşem bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Karagöl'e ilk defa geldiğini ifade eden Çelebi, "Karadeniz Türkiye çapında müthiş doğal güzelliklerine sahip bir bölgemiz. Karagöl de bu güzelliğin yoğunlaştığı yerlerden sadece biri. Burası kesinlikle müthiş bir yer, gezip, görülüp yaşanılacak yerlerden biri. Tabiri caizse cennet gibi bir yer. Mutlaka herkesin burayı görmesi gerekir" dedi.

"Buraya herkes gelmesin"

Turizm alanında yolcu taşımacılığı yapan Trabzonlu İsmail Pehlivan ise Karagöl yolunun eskiden toprak olduğunu, geçtiğimiz yıldan bu yana yolda iyileştirme çalışmaları yapılıp, parke döşendiğini, böylece daha önce ulaşımda yaşanan sorunun ortadan kalktığını ifade etti.

Karagöl'e herkesin gelmemesi gerektiğini savunan Pehlivan, "Buraya gelenler burayı temiz kullansın. Öyle herkes buraya gelmesin. Buranın değerini bilen insanlar gelsin. Piknik yapanlar çöplerini toparlayıp beraberinde götürsün ki bu doğa harikası yeri gelecek kuşaklar da kirlenmeden görme fırsatına sahip olsun" diye konuştu. Pehlivan, turizm şirketlerinin kesinlikle Karagöl'ü tur programlarına dahil etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim