• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Son yılların medya komedisi ile igili eleştiri

Kpt. MESUT AZMİ GÖKSOY

Son yıllarda falcılık pekçok medya tarafından kullanılır hale geldı. Gazetelerde, tv ekranlarında medyumlar çoğalmaya başladı, sayıları sokak falcılarını geçti.

8000 yıllık Mısırlılar’ı kandırabilmek için uydurulmuş efsaneler günümüzde de moda oldu. Sorsanız dünyanın ilk keşdefilmiş olan SİRUS yıldızının gökyüzünde nerede olduğunu veya nasıl buluınabileceğini dahi bilmeyen sözde astrologlarİnsanların geleceklerini okuyorlar.

8000 yıl önce Mısır firwvunlarının saltanatlarını koruyabilmek için uydurulan hikayelerinin hiçbir gerçekle alakarı yoktur zten de olamaz. Dünyada hiçbir bilimle ve htta dinle dahi alakaları yoktur. Uzayın kozmik ışınları, radyoaktif dalgaları sadece dünyanın oluşumunds etkileri olmuştur. Adaünyadaki iki boyut, uzaydaki üç boyut ve zaman ile beraber başlayan dört boyutlu oluşum sadece dünyanın  oluşumunu ve fizilsel olarak da uzayın diye bir dünyanın geleceğinde rol oynar ve insan gdelişimi de bunlara bağlı olarak değişim gösterir ancak halen dünya üzerinde yaşayan canlıların buna bağlı olarak kısa zamanlı bir ipucu veremez.

Gelecekten haber alabilmek insanların en zayıf noktalarıdır. Onun için sokak falcılarına bhşişler vererek gelecekten devamlı bilgi almaya çalışırlar. Yıldız falcılığı  diye bir şey olamaz. Uzasydaki büyün gök cisimleri kendi etraflarında ve bulundukları galaxy içinde harareket halindedirler fve o anda meydsana gelen kozmik hareketler bunların davranışlarını etkiler. Uzayda sonsuz sayıda kara dxelikler mevcuttur. Son günlerde NASA tarafından da bunlardan birinin fotoğrafı çekildi ve daha pek çoğunu da çekilmeye devam edecek. Ancak hepsinin alınması da mümkün olamaz. Her an yeni bir tane oluşabiliyor ve bütün bu olaylar sadece uzayı etkiler ancak yıldızlar üzerinde olası bulunan varlıkları etilemez, sadece yeni biri varolur, yok olur veya değişime uğrar. Bütün bu olaylar günlük, aylık veya bir süre için tahmin edilemez.

Gökyüzündeki burçların şekilleri ve hareketlerini bilmek söz konusu dahi olamaz. Her saniye bir değişim söz konusudur. Dünyada yaşayan 7 milyar insanın geleceğini 2-3 aylık burçlar halinde görmek ve onlara gelecekten bilgi vermek 8 bin yıl önce yaşayan antik mısırlıların kandırıldığı gibi hikayelere benzer. Bu tamamıyla insanları cehaleti ile ilgilidir. Burçları 12 kabul ederek 2-3 aylık süreler içerisinde

7 milyar insanı 4’e bölerek gelecekleri hakkında bilgi verebilecek bir kişi veya kaynak olamaz. İşte bunun için dir ki bütün dinler tek bir yüce varlığa (ALLAH)ve herşeyin de onun elinde olduğuna inanır ve böyle kabul ederiz. Hiçbir astronomik bilgi de bunun üzerine çıkması söz konusu dahi olamaz.

Hangi burçta doğarsa doığsun,dünyadaki her 1.5 milyar insanın geleceği bir olamaz.Dünyanın her yerindeki coğrafik, klimatik, siyasal ve ekonomik durumları insan hayatının 1 dakika sonrasınI  dahi yakınen etkiler. Aynı ayda doğmuş bir TÜRK, HİNT veya Afrikalı’nın, Avrupalı’nın, Çinli’nin geleceği nasıl bir olabilir?

Lütfen yeni bir moda yaratıp rant uğruna insanlarla alay etmeyin, kandırmayın. Bu yorumlara bakıp da  hayatına olumlu veya olumsuz yön vermeye çalışan milyonlarca insan var. Bu konu üzerine büyük araştırmalar sonucu sn.Kaptan Ycel Süygen’ın yazmış olduğu ASTROLOJİ kitabı bu konuda büyük bir kaynaktır. 1989 yılı 19 Kasım’da 7 dakika farkla doğan (Akrep burcu) ikizlerimin hiçbir ortak tarafları yokrtur. 7 dakikalık farkta yıldızlar milyonlarca km yol kateder. Bu bakımdsan yıldızlara bakarak insan geleceği üzerinde fetva vermek son derece komiktir.

Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim