• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Yat satışından Sadıkoğlu'na 15 milyon $

Yat satışından Sadıkoğlu'na 15 milyon $
TMSF eski başkanı Fethi Çalık, yat satışından Celal Sadıkoğlu'nun komisyon aldığını açıkladı. İddiaya göre, TMSF ayrıca 15 milyon $ da sahte faturalara karşılık bakım parası ödedi

TMSF eski başkanı Fethi Çalık, yat satışından Celal Sadıkoğlu'nun komisyon aldığını açıkladı; ortalık karıştı. İddiaya göre, TMSF milyonlarca dolarlık komisyon ödemeleri dışında 15 milyon dolar da sahte faturalara karşılık bakım parası ödedi

Kayıplara karıştığı söylenen TMSF eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık'ın Takvim Gazetesi’ne yaptığı "Başta Uzanlar'ınki olmak üzere el konulan yatların satışını Celal Sadıkoğlu yaptı ve komisyon aldı" açıklamasından sonra yepyeni iddialar ortaya çıktı. Çalık, TMSF'nin Fon Kurulu kararıyla yat satışı işini Celal Sadıkoğlu'na verdiğini söylemişti. TMSF'ye yakın kaynakların iddialarına göre ise Sadıkoğlu'nun TMSF'den aldığı para komisyonla kalmadı. İddialara göre; sattığı yatlara bakım ve onarım yaptığını söyleyen Sadıkoğlu, TMSF'ye ve el konulan şirketlere faturalar kesti. Bu faturaların miktarı ise 15 milyon doları buldu.

VERNİK YAPILAMAZ

TMSF'ye kesilen bu faturalardan en ilginci, Uzanlar'ın el konulan yatlarının güvertelerinin vernikle boyandığı iddiası. Kaynaklar, o dönemde Sadıkoğlu'nun 3 bin 500 metrekare alanı 5 kat vernikle boyadığını söyleyip TMSF'ye fatura kestiğini belirterek, şöyle konuştu: "Tekne güvertelerinin üzerindeki tik ağaçları katiyetle boyanmaz ve verniklenmez. Bunları bilirkişi tetkik etmiştir. Ama bu paralar da ödenmiştir. Bunu hem TMSF yetkilileri hem de bu aileyle ilişkisi olan herkes iyi bilir çünkü anlatıyorlardı."

'SAVARONA BATIRILACAK'

Ortaya atılan iddialarda  Celal ve Kahraman Sadıkoğlu kardeşlerle ilgili çok ilginç tespitler yer aldı. İşte iş dünyasında konuşulan o iddialar:

"Celal Sadıkoğlu, TMSF ile işi bitince kardeşi Kahraman Sadıkoğlu'nun Irak'taki şantiyelerine kaçtı."

"Orada yanına kimsenin yaklaştırılmadığı Celal Sadıkoğlu, Beyrut'a geçerek psikolojik rahatsızlık gerekçesiyle rapor alarak bütün sorumluluklardan kurtulmak istemektedir."

"Kahraman Sadıkoğlu, Japon işadamı Kshimi ile ortak olmasına rağmen Atatürk'ün yatı Savarona'nın tüm haklarını ele geçirmiştir."

"Bu yatla Güney Fransa sahillerinde işadamlarına seks partileri verilmiş, sonunda Türkiye'de polis baskın yapmıştır."

"Şu anda Kuruçeşme'de çürüyen Savarona yatının yakında batırılarak Sadıkoğlu kardeşlerin büyük bir sigorta geliri elde edecekleri konuşulmaktadır."

Kaynak: Takvim Gazetesi

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim