• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Vatandaşlar dev akvaryumun içine girdi

Vatandaşlar dev akvaryumun içine girdi
Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde, isteyen tüm vatandaşlar, deniz kenarında yapılan dev akvaryumun içindeki köpek balıkları ve vatozlarla birlikte aynı yerde korkusuzca yüzüyor.

Vatandaşlar köpekbalıklarıyla birlikte yüzdü

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde, isteyen tüm vatandaşlar, deniz kenarında yapılan dev akvaryumun içindeki köpek balıkları ve vatozlarla birlikte aynı yerde korkusuzca yüzüyor.

Edremit ilçe ve Akçay belde belediyelerinin imzaladıkları ortak protokole göre iki belediyenin ortak kullanım alanında bulunan küçük tiyatro sahasına dev bir akvaryum yaptırıldı. İçine köpek balıkları, zehirli vatoz balıkları konulan dev akvaryum, Akçay halkı tarafından büyük ilgi görmeye başladı. İlginin boyutu fazlalaşınca bazı vatandaşlar havuzun içine girerek köpek balıkları ve vatozlarla birlikte yüzmeye başladı. Bazı vatandaşlar ise, kesinlikle yüzemeyeceklerini söyledi. Çok sayıda vatandaş ise, cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile, filmlerde görmeye alışkın oldukları köpek balıkları ve vatozların fotoğraflarını çekmeyi tercih ediyor.

DEV AKVARYUMDA 140 TON SU VAR

Bugüne kadar filmlerde görmeye alışkın oldukları köpek balıklarını hemen yanı başlarındaki dev akvaryumda gören Akçaylılar, bu durumu şaşkınlıkla karşılıyor. Altınoluk Su Ürünleri Kooperatifi tarafından daha önce ilçeye bağlı Altınoluk Beldesinde de buna benzer bir akvaryum yaptırılmış ve orada da büyük ilgi görmüştü. Henüz tam manasıyla çalışmaları tamamlanmamasına rağmen, bu güne katar 50 bin TL üzerinde bir para harcanarak Akçay beldesinin kordonunda inşa ettirilen sokak akvaryumu 16 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 120 santimetre yüksekliğine sahip. 140 ton su kapasitesine sahip olan akvaryuma denizden sürekli su pompalanarak taze kalması sağlanıyor.

AKVARYUMA GİRİŞ ÜCRETİ SADECE 1 TL

Girişi 1 TL ücretli olan sokak akvaryumundaki köpek balıklarını, vatozları ve ahtapotları görmek için her gün yüzlerce vatandaş geliyor. Akvaryum içindeki köpek balıklarını ve vatozları büyük bir merakla ve korkuyla izleyen vatandaşlar, köpek balıklarının insana zarar vermeyen türden ve vatozların zehirli dikenlerinin alındığını duyunca rahat bir nefes alarak ellerini havuzun içine sokarak balıklara dokunmaya başlıyor. Akvaryumdaki köpek balıkları ve vatozlarla birlikte korkusuzca yüzen Mustafa Kocakurt, Akçay’da belki bir ilkin gerçekleştirildiğini belirten köpek balıkları ve vatozlara insanların daha farklı bir açıdan bakması için yapılan bir çalışma olduğunu, herkese tavsiye edeceğini söyledi. Girerken biraz çekindiğini ancak daha sonra alıştığını kaydeden Fatih İbiş, bu akvaryumdaki balıkların bir zararları olmadığını, çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek herkesin gelip görmesi gerektiğini bildirdi.

KATİL BALIKLARLA KORKMADAN YÜZÜYORLAR

Kendini köpek balıkları ve vatozların arasına atarak onlarla yüzmeye başlayan Şükrü Kurt ise bu güne kadar köpekten bile korkarken köpek balıklarının arasına germenin gerçekten güzel bir duygu olduğunu anlattı. Köpek balıkları ve vatozlara dokunma duygusuna paha biçilemeyeceğini söyledi. Altınoluk Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Halil Ataç, Akvaryum hakkında teknik bilgiler verdi. Daha önce Altınoluk’ta da bu projeyi uyguladıklarını da belirten Ataç, akvaryuma atılan balıkların zararsız olduğunu özellikle vatozların zehirli iğnelerinin sökülerek zararlarının ortadan kaldırıldığını söyledi. Ataç, ileride burasının bir deniz müzesine dönüştürülerek bu sayede vatandaşların hangi balık ne yer nerede yaşar gibi bir çok özelliklerini öğrenecekleri bir ortama kavuşacaklarını da sözlerine ekledi.

Güncel haberleri AksiyonHaber'den takip edin.

www.AksiyonHaber.Com

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim