• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Tuzla'da boya fabrikasında yangın

Tuzla'da boya fabrikasında yangın
Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir boya fabrikasında yangın çıktı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangın nedeniyle zaman zaman patlama sesleri duyuluyor.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Fasa adlı bir boya fabrikasında büyük yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye sevk edildi. Türk Kızılayı da yangını söndürme çalışmalarına destek sağlamak üzere 2 öncü araçla 4 afet uzmanını bölgeye gönderdi.

Alınan bilgiye göre, Tepeören bölgesindeki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi'ndeki FASA Kimya İmalat isimli şirketin fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Yangına ilk müdahaleyi Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) itfaiyesi yaptı. İhbar üzerine olay yerine Kadıköy, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Başakşehir, Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Kartal'dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan müdahale için de destek istendiği öğrenildi. Zaman zaman patlama sesleri gelen fabrikadaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

KIZILAY DA DEVREDE

Öte yandan Türk Kızılayı da yangını söndürme çalışmalarına destek sağlamak üzere 2 öncü araçla 4 afet uzmanını bölgeye gönderdi.

Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Tuzla'da organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir boya fabrikasında yangın çıktığı, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildiği belirtildi. Açıklamada, Türk Kızılayı Tuzla Şubesi ve Marmara Afet Operasyon Merkezi'nden 2 öncü araçla olay yerine ulaşan 4 afet uzmanının ihtiyaç tespit çalışmalarına başladığı, bölgede çalışma yapan görevlilere destek sağlamak için de bir ikram aracının olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Yangının çıktığı Fasa Kimya 20 yıldan bu yana kimya sektöründe faaliyet yürütüyor.

Yangına karşı çevredeki iş yerleri de boşaltıldı, Yangının diğer fabrikalara sıçramaması için soğutma çalışması yapılıyor.

Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı yangında ilk gelen bilgilere göre, can kaybı ve yaralının olmadığını söyledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
06 Şubat 2013 Çarşamba 17:04
Yangın
"Gemilerde Yangın ve Söndürme Teknolojisi" kitabının yazarı olarak yangın hakkında defalarca yazdım. Tek anladığım kimse yangına gerekli olan titizliği göstermemektedir. Tekrar ediyorum: YANGIN HER ZAMAN YANIMIZDA HAZIR VE NAZIRDIR. O ihmalimizi dikkatsizliğimizi, boşverciliğimizi derhsal değerlendirir. Yangın bir tek uzmanların yapacağı dikkatli ve titiz kontrollardan anlar. Hiç kuşku yok ki yangın çıkan bu büyük kuruluşların çok değerli uzmanları vardır ama gene yangın çıkmaktadır. Demek ki yalnız uzmanlar yeterli olmuyor, çalışanların da yangın konusunda eğitimli olmaları ve çalıştıkları yerlerde daima kontrollarını yapmaları ve asla ve asla yangını küçümsememeleri şarttır. Bir de artık yangın mühendisleri yetiştirmek gerekiyor. fabrikalarda, kuruluşlarda çalışacak yangın itfaiye erleri de yangın okullarını bitirmelidirler. Bu elemanlar çalıştıkları yarleri sürekli konmtrol etmeli ve oralarda çalışanları eğitmelidirler. Yazık oluyor milli servete, kaç kişi işsiz kaldı, sahipleri perişan oldu. Geçmiş olsun. Allah yardım etsin. www.refikakdogan.com
24.133.106.74
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim