• BIST 9541.41
  • Altın 2475.175
  • Dolar 32.4807
  • Euro 34.5348
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 26 °C

Türk denizciliğinde sessiz devrim

Türk denizciliğinde sessiz devrim
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım
29-08-2005 14:06TÜRK DENİZCİLİĞİNDE SESSİZ DEVRİMMuğla ili sınırları içerisinde bulunan Bodrum Turistik Limanı ve Güllük Yük Limanı'nın temeli, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle atıldı. Bodrum Turistik Yolcu Limanı ve Terminali'nin temel atma töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 'Bodrum Limanı, denizcilikte başlattığımız sessiz devrimin bir parçasıdır' dedi.

Bodrum'un 30 yıllık rüyası olan gemi yanaşma iskelesinin yapılması uzun yıllardır tartışmadan öteye gidemeyen turistik yolcu limanı, hizmete açıldığında bölgeye çok önemli bir turist potansiyeli sağlayacak. Bodrum Mantar Burnu'na yapılacak limanın temel atma töreninde firma konsorsiyum iştirakçisi SETUR Genel Müdürü Vedat Bayrak'ı kürsüye davet eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Bodrum Limanı'nın 16 ay yerine 9 ay gibi kısa sürede hizmete gireceği' sözünü aldı.

Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'nin dünyanın ikinci büyük tercih edilen bölgesi olduğunu belirterek, 'Bodrum Limanı, turistik yolcu gemilerine açılan bu deniz kapısı olarak bölgeye turizm açısından kış aylarında da ciddi bir katkı ve renk getirecektir. Bu nedenlerle, bu yatırımın gelecek sezona kadar hazır edilerek tamamlanmasını ülkemiz ve bölge turizmi adına önemli bir adım olarak görüyoruz' dedi.

Toplam uzunluğu 2x200, genişliği 15 metre olan ve 9 milyon 665 bin dolar mal olacak Bodrum Limanı, 20 milyar dolarlık Kruvaziyer potansiyeli olan Akdeniz çanağından pay almaya çalışacak.

Bodrum Limanı'nın faaliyete geçtikten sonra bölgeye yıllık 500 bin turistin gelmesini hedeflediklerini söyleyen konsorsiyum ortağı ERS Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Şinasi Çolak 'Bodrum Limanı ve Terminali'nin açılması ile birlikte bölgeye gelecek turist sayısında büyük patlama olacaktır. Şu anda dünyanın en büyük kruvaziyer şirketleri ile görüşmelere başladık. Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın bizi heyecanlandıran desteği ile 2006 sezonuna yetiştireceğimizi umut ediyoruz' dedi.

Bodrum Belediyesi ve Bodrum halkına, desteklerinden dolayı teşekkür eden ERS Genel Koordinatörü Şinasi Çolak 'Bodrum Limanı ve Terminali'nin açılması bölge ticaretinin hareketlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Yıllık olarak Bodrum ticaretine 100 milyon dolar artı destek olacaktır' ifadesini kullandı. ERS, Çağdaş İnşaat ve Setur tarafından DLH'den 12 yıl süreyle işletme hakkı alınan limanın bir yıldan daha kısa sürede hizmete girmesi bekleniyor. Limanda 16 bin 980 metrekare dolgu sahası elde edilecek.
Haber:Recep Canpolat-Akşam GazetesiFoto:Sevim Tarhan-Deniz Ticaret Dergisi(DTO)DenizHaber.Com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim