• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Tokatçı Cengiz'in, TÜDEV'e kayyum atanması için Vakıflar'a başvurduğu ortaya çıktı

Tokatçı Cengiz'in, TÜDEV'e kayyum atanması için Vakıflar'a başvurduğu ortaya çıktı
Uzakdoğu'ya verdiği gemi siparişleri sonucunda tersanelere olan borçlarını ödememek için şirketlerini tasfiye etmesiyle tanınan ve namı TOKATÇI CENGİZ diye anılan Cengiz Kaptanoğlu, kin ve hırsla hareket ederek, Türk Denizcilik sektörüne zarar vermeye devam ediyor.

Uzakdoğu Tersaneleri'ne verdiği gemi siparişler akabinde gemileri teslim aldıktan sonra, gemi inşa şirketlerine olan borçlarını ödememek için başta Kaptanoğlu Holding olmak üzere, ortak oldukları şirketleri tasfiye etmesiyle tanınan ve namı diğer TOKATÇI CENGİZ diye anılan Cengiz Kaptanoğlu, kin ve hırsla hareket ederek, Türk Denizcilik sektörünü arkadan hançerlemeye ve sektöre zarar vermeye devam ediyor.

Önceki gün yapılan Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) Olağan Kongresi'nde kürsüye gelerek bir konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Cengiz Kaptanoğlu'nu kastederek "Bir kurucu üyemiz, Türk Deniz Eğitim Vakfı Olağan Kongresi'ne iki ay kaldığını bilmesine rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne 15 Nisan 2021 tarihinde başvurarak, TÜDEV'e kayyum atanmasını istemiştir" diyerek, isim vermeden Cengiz Kaptanoğlu'nun bu davranışını, dehşet ve üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Aynı zamanda Türk Deniz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Tamer Kıran, yaptığı devam konuşmasında, Cengiz Kaptanoğlu'nun tavrına karşı, birlik ve beraberlik görüntüsü vermek için, aynı yönetim kurulunu firesiz olarak seçmelerini istedi.

Yapılan seçim sonucunda Tamer Kıran'ın sunduğu liste, firesiz olarak Türk Deniz Eğitim Vakfı üyeleri tarafından onay aldığı öğrenilirken, listede yer alan Eser Kaptanoğlu'nun Cengiz Kaptanoğlu'na tepki olarak 50'ye yakın üyeden çizik yediği kaydedildi.

CENGİZ KAPTANOĞLU, STX TERSANESİ'NE OLAN BORCUNU ÖDEMEMEK İÇİN KAPTANOĞLU HOLDİNG'İN İSMİNİ DEĞİŞTİRİP TASFİYE ETMİŞTİ!

10 Mart 2017 tarihinde Deniz Haber ajansı'nda yayımlanan haberde, Cengiz Kaptanoğlu'nun, Kaptanoğlu Holding'in içini boşaltarak ismini ESTA Holding olarak değiştirerek tasfiye etmesinin altından, STX Offshore Tersanesi'ne olan borcunu ödememek için hülle operasyonu yaptığı ortaya çıkmıştı.

Aynı haberde, Kaptanoğlu Holding'in adının değiştirilerek tasfiye edilmesi haberin altından şeytanın aklına bile gelmeyen bir operasyon çıktı. Cengiz Kaptanoğlu'nun başta STX Tersanesi olmak üzere, uzakdoğu tersanelerine olan borcunu ödememek için akla gelmedik yollara başvurduğu öğrenildi.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgiye göre; Cengiz Kaptanoğlu'nun, Kaptanoğlu Holding'in içini boşaltıp ismini ESTA Holding olarak değiştirmesi ve tasfiye sürecine sokmasının altında, STX Offshore Tersanesi'ne olan 6 milyon dolar borcunu ödememek için hülle operasyonu yaptığı belirlenmişti.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN ALTTAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ

cengo_tokatci_bbb-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim