• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 13 °C

Tirebolu Limanı TBMM gündemine taşındı

Tirebolu Limanı TBMM gündemine taşındı
CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Tirebolu ilçesine yapılması planlanan Liman’ı soru teklifi olarak bakan'a sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu önce Giresun’un Bulancak ilçesini ziyaret etti. Sonra Meclis’e dönüp Tirebolu ilçesine yapılması planlanan Liman’ı soru teklifi olarak bakana sordu. Selahattin Karaahmetoğlu Giresun’un Tirebolu ilçesine yapılması planlanan Liman için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Tirebolu Balıkçı Barınağı Liman haline getirilmesi için Giresun Valiliğinin talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünden onay alındığı görülmektedir. Tirebolu Doğu Karadeniz Bölgesinde turistik yatırımların yapılabileceği ilçelerimizin en başında gelmektedir. Turizm potansiyelinin geliştirilerek turizm merkezi olması planlanan, yatırımların öncelikle bu alanda değerlendirileceği bir ilçemizdir. Tarihi yüzlerce yıl öncesine dayanan Tirebolu St. Jean kalesinin bulunduğu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından belirlenen 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kabul edilen, Kalkınma Bakanlığınca desteklenen, Turizm Bakanlığı tarafından onaylanan, turizm master planında gelecekte Karadeniz’in en önemli turistik potansiyele sahip ve plajları, sahili, koyları ile görkemli bir ilçemizdir. Daha önceleri de ilçemize tersane yapılması girişimleri ve Karadeniz oto yolunun Tirebolu koyunu ve sahilini yok etmesi tehlikesi ortaya çıkmış, aynı hataya düşülmesine mani olunmuştur.

Bu defa Tirebolu Balıkçı barınağının limana dönüştürülerek geri dönülemez yıkıma neden olması söz konusudur. Bu hususlarda:

1.Tirebolu ilçemizin turizm potansiyelinin yok olmasına neden olabilecek bir proje ile ticari bir limana dönüştürülmesi sizce doğru mudur?

2.Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğünün bu projeyi onaylamasının nedenlerini açıklar mısınız? Genel Müdürlüğünüzün proje onayına ilişkin değerlendirme raporu var mıdır?

3.Bu hususta Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğünden ÇED raporu istenmiş midir ya da istenilecek midir?

4.Tirebolu balıkçı barınağının limana dönüştürülmesi projesi, Arkeolojik yapıların kültürel çevre ve varlıkların kullanımı ve korunma koşullarını düzenleyen mevzuata ve ilgili yasalara uygun mudur?

5.Tirebolu Belediyesinin, Trabzon Kültür Varlıkları Bölge Kurulunun, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının ve sivil toplum örgütlerinin bu husustaki görüşleri ve uyarıları dikkate alınmış mıdır? Bakanlığınız bu kurumların böyle bir projeye yönelik düşüncelerini alacak mıdır?

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
misafir
04 Şubat 2013 Pazartesi 12:17
Tipik CHP Zihniyeti
Tirebolu\'nun ne turizm potansiyeli var allah aşkına.Herkes bulunduğu yerdeki balıkçı barınağının liman olması için can atıyor Tirebolu\'da da engel olunmaya çaılşılıyor anlamak güç gerçekten.Eğer orada zamanında tersaneye izin verilmiş olsaydı bugün Ünye deki gibi Terme\'deki gibi koca koca gemiler inşa ediliyor olacaktı ve bütün dünya tanıyacaktı Tireboluyu.Engel olundu da ne oldu .Ço mu iyi yapıldı.Millet işşizlikten açlıktan kırılıyor iş için büyük şehirlere göç ediyor sen ayağına gelen imkanı tepiyorsun.Ünye balıkçı barınağının kısmen limana döniüştürülmesi için çok uzun ve zor bir süreç yaşandı.Şimdi bir sürü insan ekmek yiyor ve göğsünde \"Ünye Shipyard\" yazısıyla inşa edilen gemiler dünya denizlerinde dolaşıyor.dünyanın her tarafından firmalar gelip gemi yaptırıyor Ünye\'de.Bu engellemenin arkasından da Alman Vakıfları çıkarsa hiç şaşırmam.Artık uyanın uyanın.Liman gibi tersane gibi enerji santralleri gibi ülkemiz açısından stratejik önemi olan tesislerin kurulmasının engellenmesi için uğraş verenlere karşı birlik olun.
88.250.40.148
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim