• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Tersanelerle ilgili önerge reddedildi

Tersanelerle ilgili önerge reddedildi
CHP 'li Ali İhsan Köktürk, Ereğli'de 11 tersane olduğunu, ancak kriz ve AK Parti'nin yanlış politikası nedeniyle tersanelerin büyük bölümünün kapatıldığını, işçi sayısının 150'ye kadar düştüğünü söyledi.

CHP 'li Ali İhsan Köktürk, Ereğli tersaneler bölgesinde daha önce 11 tersane olduğunu, ancak  kriz ve AK Parti'nin yanlış politikası  nedeniyle tersanelerin büyük bölümünün kapatıldığını, işçi sayısının 150'ye kadar düştüğünü söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin ''Karadeniz Ereğli Tersaneler bölgesindeki sorunlara'' ilişkin önergesi reddedildi.  Partisinin önerisi üzerine söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, söz konusu tersaneler bölgesinde daha önce 11 tersane olduğunu ve 10 binin üzerinde işçi istihdam edildiğini, ancak küresel kriz ve AK Parti'nin yanlış ekonomik politikası nedeniyle şimdi tersanelerin büyük bölümünün kapatıldığını, işçi sayısının 150'ye kadar düştüğünü söyledi.

AK Parti Zonguldak Ercan Candan, Köktürk'ün söylediklerine katıldığını, ancak kendilerinin de bu durum karşısında projeler ürettiklerini ifade etti. Candan, ekonomik kriz nedeniyle artık gemi siparişi veren ülke sayısının azaldığını, bu arada Çin'in sektörde önemli bir pazar edindiğini vurguladı.
Tersanelerin yeniden eski haline dönmesi için yeni bir pazar bulunması gerektiğini belirten Candan, bu kapsamda, Afrika'da taka balıkçılığını geliştirip buraya taka ihraç etmek istediklerini söyledi. Candan, bu proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, iktidar partisinin, muhalefetin önerilerini dikkate almadığını savunarak, ''Önerilerimizi zaten kabul etmiyorsunuz ama hiç olmazsa dinleyin. Yalnızca yoklamalarda çoğunluk sağlıyorsunuz. Bunun haricinde yoksunuz. Siz yüzde 50'yi temsil ediyorsunuz ama geride kalan muhalefet de diğer yüzde 50'yi temsil ediyor'' dedi.

Konuşmasında iş kazalarına değinen Şimşek, Hükümet'in bu konuda yeterince denetim yapmadığını söyledi. Şimşek, ucuz, güvencesiz ve kuralsız işçi çalıştırılması sonucu kazaların ölümle sonuçlandığını ifade etti. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ereğli Belediye Başkanı'nın hem Hükümet hem de kendi partisi olan CHP ile kavgalı olduğunu, Ereğli'ye zarar verdiğini savundu.

Bunun üzerine söz alan Köktürk de Ulupınar'ın yaptığı konuşmanın öneri ile ilgisi olmadığını, talihsiz bir konuşma olarak düşündüğünü ifade etti.
Görüşmelerde BDP, MHP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim