• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü ile ABS ve Lloyd’s Register seminer düzenledi

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü ile ABS ve Lloyd’s Register seminer düzenledi
Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü ile ABS ve Lloyd’s Register birlikte seminer düzenlediler.Seminerlerde Yeni Gemi İnşaatı ve Yürürlük Öncesi ve Sonrası MLC 2006 Konvansiyonu konuları ele alındı.

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü 2015 yılına yönelik hazırlanan program çerçevesinde, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen kuruluşlarca düzenlenecek seminerlerden ABS tarafından 08 Haziran 2015 tarihinde “ Yeni Gemi İnşaatı (Tekne ve Ekipman)” ve Lloyd’sRegister tarafından 09 Haziran 2015 tarihinde “Yürürlük Öncesi ve Sonrası MLC 2006 Konvansiyonu”  konularında İstanbul’da seminer düzenlendi. Seminerlere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatından olmak üzere toplam 13 uzman katıldı.

8 Haziran’da ABS’te düzenlenen seminer Seyfettin Tatlı ve Baş Sörveyör Mehmet Güntay tarafından sunuldu.Bu bağlamda, eğitime başlarken dünyadaki gemi inşa sektörü hakkında, özellikle G.Kore, Japonya ve Çin gemi sanayilerinin gelişmesi, diğer Asya ülkeleri ve ABD ile Avrupa’daki konulara değinildi..

Kalite sistemleri (ekseriyetle ISO 9000), üretim sistemlerinin çeşitleri, tersane standartları (inşa prosesleri, toleranslar ve kabul kriterleri), tipik inşa prosesleri (kesim ve form işlemi, montaj, blok birleştirme, kaynak, boru donatım, makine ve elektrik donatım ile boya), denetim planı hakkında bilgi verildi.

Ayrıca; çelik tekne kuralları, tekne inşa aşamaları, denetim ve testler (kaynak), tank testleri (vakum kum testi, hava testi, hortum testi, hidrostatik testi), kaynak ve üretimin ileri safhaları hakkında bilgi verildi.

09.Haziran’da  Lloyd’sRegister tarafından düzenlenen seminer ise Deniz Bölümü Kıdemli Uzmanı Michalis Sigalas tarafından verildi.

Bu çerçevede,20 Ağustos 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe giren MLC 2006 sözleşmesinin ana başlıkları olan; gemi adamlarının bir gemide çalışmaları için gerekli minimum gereksinimler, istihdam koşulları, barınma, eğlenme-dinlenme tesisleri, yiyecek ve içecek hizmetleri, sağlık koruma, tıbbi tedavi, refah ve sosyal güvenlik koruması, uygunluk ve yürürlüğe koyma hususları ele alınmış, bu konularla ilgili diğer ülkelerdeki örnek uygulamalar ve  tutulma nedenleri ele alındı.

Seminer sonunda katılan uzmanlara Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü, ABS ve Lloyd’sRegistertarafından ortaklaşa hazırlanan Katılım Belgeleri verildi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim