• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Tersan, global şirketlerle iş birliğini güçlendiriyor

Tersan, global şirketlerle iş birliğini güçlendiriyor
Daha önce satış yaptığı firmalarla yeni iş birliklerine imza atan Tersan, Rusya’nın balıkçı devlerinden Okeanrybflot için dünyanın en büyük fabrika balıkçı gemilerinden birini daha inşa edecek, Norveç’e de yeni yolcu gemileri gönderecek.

Dünyada birçok ilke imza atan Tersan, Rus Okeanrybflot firması ile yeni bir anlaşma imzaladı. Tersane, Rusya’nın önde gelen balıkçılık firmalarından Okeanrybflot için dünyanın en büyük fabrika balıkçı gemilerinden birini daha inşa edecek. Halihazırda Tersan tersanesinde Okeanrybflot için inşa edilen NB1096 gemi inşa nolu ilk geminin ise haziran ayında suya indirilmesi planlanıyor.

11 ay limana dönmeden çalışabilecek

Sözleşme imzalanan NB1106 inşa nolu yeni gemi, NB1096’nın eş gemisi olacak. 108 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğindeki gemi boyut ve özellikleri ile dünyanın en büyük fabrika balıkçı gemileri arasında yer alacak. Gemi, Okhotsk Denizi'nde ve Pasifik’te gerekli desteklerin sağlanması ile 11 ay gibi uzun periyodlarda limana dönmeden kesintisiz balıkçılık operasyonları yürütebilecek. Skipsteknisk tarafından tasarlanan 108 metre uzunluğundaki gemi, 150 kişilik mürettebat kapasitesine sahip olacak.

“Rusya pazarında yerimizi pekiştirdik”

Tersan Tersanesi Genel Müdürü Mehmet Gazioğlu, Okeanrybflot ile kurdukları bu uzun soluklu iş birliğini ikinci gemi ile pekiştirmiş olmaktan çok memnun olduklarını dile getirerek, “Okeanrybflot’un Tersan’a olan güveni bizi çok onurlandırdı. Tersan’lı her bir birey bu özel gemi için aynı heyecanı hissediyor ve inşasında ilerlemek için sabırsızlık duyuyor. Bu siparişle birlikte, halen teknolojik açıdan üstün donanım özelliklerine sahip birçok gemi inşa ettiğimiz Rusya pazarındaki yerimizi daha da pekiştirmiş olacağız” dedi.

Bugüne kadar 80 gemi inşa etti

Dört binden fazla çalışanı ile Yalova ve Tuzla’daki tersanelerinde faaliyet gösteren Tersan, bugüne kadar yaklaşık 80 gemi inşa edip teslim etti. Özel balıkçı gemileri konusunda uzmanlaşan Tersan, yakaladıkları balıkları kıyıya işlenmiş, paketlenmiş, son kullanıcı için hazır halde ulaştıran çeşitli özelliklerde niş, terzi usulü fabrika balıkçı gemileri inşa ediyor.

Devam eden 16 projesi var

Dünyada sıfırdan üretilen ilk yengeç yakalama gemisi ve ilk yüzde 100 elektrikli feribotu inşa eden Tersan’da şu an mühendislikten teslimata farklı aşamalarda devam eden 16 proje bulunuyor. Balıkçı gemileri, yolcu gemileri ve feribotlardan oluşan bu gemiler, ağırlıklı olarak Norveç başta olmak üzere Rusya ve Kanada gibi ülkelere ihraç edilecek. 2018 yılında 146 milyon dolarlık ihracata imza atan şirket bu rakamı geçen yıl 216 milyon dolara çıkardı. Böylece Tersan, alanında üst üste 7 yıl ihracat şampiyonu oldu.

DENİZ HABER AJANSI

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim